ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δικαζόμενους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών αύριο Πέμπτη 26/9, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, 9 πμ

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί αύριο, Πέμπτη 26/9/19, στις 9.00, σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους δικαζόμενους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, Ρωμανό Αγγελή, Θωμά Καρά και Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλο, και να απαιτήσουμε την αθώωσή τους. Η δίκη τους θα γίνει στο κτίρια 7 και έχει αριθμό πινακίου 1.

Οι τρεις αγωνιστές συνελήφθησαν στις 14 Μαρτίου του 2018, επειδή συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας έξω από γραφείο συμβολαιογράφου. Η διαμαρτυρία αντιμετωπίστηκε με εξαιρετική βία από την αστυνομία της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα τραυματισμούς ακόμα και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν  την κινητοποίηση.

Σήμερα, με την κυβέρνηση ΝΔ, η κατάσταση σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς  λαϊκών κατοικιών επιδεινώνεται, παίρνοντας καταιγιστική μορφή. Ταυτόχρονα, η καταστολή οξύνεται, με την επιβολή  μιας άκρατης αστυνομοκρατίας, που σκοπό έχει να καταστείλει όλες τις κοινωνικές αντιστάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η μαζική απαίτηση της αθώωσης των τριών αγωνιστών δεν αφορά μόνο στο πρόσωπό των τριών αγωνιστών, αλλά είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Όλοι και όλες  αύριο στα δικαστήρια, για να απαιτήσουμε την αθώωση του Ρωμανού Αγγελή, του Θωμά Καρά και του Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου.

Καμία καταδίκη αγωνιστών επειδή πάλεψαν-και αγωνίζονται  για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας – Οι λαϊκοί αγώνες είναι δίκαιοι!

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

25/9/2019