ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

 

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ αποτελούμενη από τους Στάθη Λεουτσάκο, Δημήτρη Σαραφιανό, Δέσποινα Σπανού και Δημήτρη Στρατούλη συναντήθηκε σήμερα 16/9 στα γραφεία της με τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας Φρέντυ Φερνάντες.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία, στους Τσαβίστας και στο λαό της Βενεζουέλας, που υποφέρει από το ανθρωποκτόνο εμπάργκο που έχουν επιβάλει σε βάρος τους οι ΗΠΑ, που φτάνει μέχρι και την παρεμπόδιση εισόδου ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα. Αυτό οι ΗΠΑ το κάνουν, θέλοντας να επιβάλουν στη χώρα συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, ώστε να δικαιολογήσουν ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση τους σε αυτή.

Επίσης η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ εξέφρασε την καταδίκη της στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ακολουθεί πιστά τις εντολές των ΗΠΑ και της ΕΕ, φτάνοντας μέχρι την αναγνώριση του διπλωματικού εκπροσώπου στην Ελλάδα του αποτυχημένου πολιτικού πραξικοπηματία Γκουαιδό.

Τέλος η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ δήλωσε ότι συμμετέχει στη διεθνή καμπάνια «no more Trump”, υπογράφοντας το επίσημο ψήφισμα προς τον ΟΗΕ καταδίκης του δολοφονικού αμερικανικού εμπάργκο σε βάρος της Βενεζουέλας και στηρίζοντας πρωτοβουλίες αλληλεγγύης κοινωνικών φορέων και κινημάτων της χώρας μας στο λαό της Βενεζουέλας.

Αθήνα 17/9/2019

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας