ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παλλαϊκός αγώνας για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών

Στηρίζουμε τη διαδήλωση Σάββατο 14/9, Προπύλαια

 Η Επιτροπή Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας καταγγέλλει τον ακραίο αυταρχισμό και την κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που αποτελεί σοβαρή απειλή για τα κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατασκευάζει αντιπάλους με τη συνέργεια των ΜΜΕ, έχοντας στήσει την «επιχείρηση Εξάρχεια» για να παρουσιάσει ότι δήθεν παράγει έργο και να νομιμοποιήσει την πολιτική της αστυνομοκρατίας. Οι μόνοι που έχουν μείνει ανενόχλητοι από την καθημερινή παρουσία ισχυρών δυνάμεων ΜΑΤ στη γειτονιά των Εξαρχείων είναι οι ναρκομαφίες.

Αντίθετα, έχουν στοχοποιηθεί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Στόχος των επιθέσεων των ΜΑΤ είναι τα στέκια αλληλεγγύης και παροχής κοινωνικής φροντίδας και οι χώροι πολιτικοποίησης και πολιτιστικών δράσεων.

Με πρώτο σταθμό την κατάργηση του λαϊκού ασύλου, η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της κατάλυσης των δημοκρατικών κεκτημένων. Συστήνει ειδικές «ομάδες συλλήψεων» και επιδιώκει την επαναφορά των καουμπόηδων των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, που έχουν στο παρελθόν πρωταγωνιστήσει σε περιστατικά παράνομης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Το δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», στο οποίο ομνύει ο «παλαίμαχος» Υπουργός «των συλλήψεων» Χρυσοχοΐδης, αποσκοπεί στη θωράκιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκούν απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Θέλει να σπείρει την τρομοκρατία και να επιβάλει τη σιωπή. Το υπόλοιπο μνημονιακό κατεστημένο δεν μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο στον αυταρχισμό της ΝΔ. Μόνο οι παλλαϊκοί αγώνες θα υπερασπίσουν τις ελευθερίες.

Κάθε πολιτική δύναμη της αριστεράς και του κινήματος, κάθε αγωνιστής/ αγωνίστρια και δημοκρατικός πολίτης πρέπει να συστρατευτεί σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα για να μετατραπεί η αγωνία για τις δημοκρατικές ελευθερίες σε δύναμη ανατροπής και διεκδίκησης.

 

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.

11/9/2019