ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης σημαίνει κατεδάφιση των συντάξεων προς όφελος του χρηματιστηρίου και των τραπεζών

Η στήριξη του χρηματιστηρίου και των τραπεζών είναι πίσω από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την επικουρική ασφάλιση. Η κυβέρνηση αδιαφορώντας για το μέλλον των συντάξεων έβαλε άλλη μια φορά στόχο τα χρήματα των ασφαλισμένων. Η ίδια συνταγή με διάφορες παραλλαγές για 70 χρόνια (μηδενικό επιτόκιο, φούσκα του χρηματιστηρίου, δομημένα ομόλογα, psi) συνεχίζεται και σήμερα.

Η μείωση των εσόδων του ασφαλιστικού συστήματος μέσω της δημιουργίας νέων ιδιωτικών σχημάτων θα έχει άμεση συνέπεια τη μείωση των συντάξεων τόσο των σημερινών όσο και των εν δυνάμει συνταξιούχων. Όσο για τις εγγυήσεις που παρέχονται στους νέους για τη σύνταξη που θα πάρουν μετά από σαράντα χρόνια είναι ίδιες με τις εγγυήσεις της LEHMAN BROTHERS τη χρεοκοπία της οποίας πληρώνουμε ακόμη, με τις εγγυήσεις της ENRON, με τις εγγυήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών που χτύπησαν κόκκινο.

Η ΝΔ για να στηρίξει το χρηματιστήριο και τις τράπεζες συνεχίζει και προχωρά προς την οριστική κατεδάφιση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η λεηλασία και να στηριχθεί ένα δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα.

Το ασφαλιστικό σύστημα είναι κοινωνική αναγκαιότητα και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται απλά σαν οικονομικό ζήτημα ή πολύ χειρότερα σαν μια αγελάδα για άρμεγμα.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

2/9/2019