ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Μόλις ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία, ρουσφέτια και κομματισμός

Η κυβέρνηση της Ν.Δ δεν προλαβαίνει να επιδεικνύει τον αυταρχισμό  και την περιφρόνηση στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Μετά την υπερψήφιση των αντεργατικών ρυθμίσεων και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, με διάταξη στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίσθηκε πριν λίγες μέρες, δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων ( σήμερα είναι ο Μάκης Βορίδης) να προσλαμβάνει με δική του προσωπική επιλογή, χωρίς καμία αντικειμενική διαδικασία, 50 άτομα κάθε χρόνο για αντιμετώπιση τάχα έκτακτων αναγκών για την προστασία της αγροτικής και αλιευτικής παραγωγής.

Ανοίγει δηλαδή διάπλατα η πόρτα για πλήρη κατάργηση του ΑΣΕΠ, το οποίο στα 25 χρόνια της λειτουργίας του, μπορεί να μην εξασφάλισε την πλήρη διαφάνεια ( με ευθύνη των κυβερνήσεων), όμως, αποτέλεσε την νομιμοποιητική βάση εγγύησης για δίκαιες και αντικειμενικές προσλήψεις.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι σίγουρα η επέκταση της σχετικής ρύθμισης και σε άλλα Υπουργεία, ούτως ώστε οι νέοι υπάλληλοι που προσλαμβάνονται να είναι οι αρεστοί του εκάστοτε υπουργού.

Το Δημόσιο και συνολικά η ελληνική κοινωνία, έχει ταλαιπωρηθεί επί δεκαετίες από τα ρουσφέτια και τον κομματισμό, τώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ με την ψήφιση της σχετικής διάταξης, τα επιβάλλει ως πάγια πρακτική.

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει αυτές τις μεθοδεύσεις και καλεί τους συνδικαλιστικούς φορείς του Δημοσίου  και όλους τους κοινωνικούς φορείς, να αγωνισθούν για αντικειμενικές, διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες προσλήψεων στο Δημόσιο.

Το Δημόσιο δεν είναι φέουδο και τσιφλίκι του κάθε υπουργού και της κάθε Κυβέρνησης!

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

20/8/2019