ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ

Ο Δημήτρης Στρατούλης, που παραβρέθηκε με κλιμάκιο στελεχών της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην εργατική απεργιακή συγκέντρωση έγινε σήμερα 25/7, στα γραφεία της μητρικής εταιρείας, τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, στη Χειμάρρας 16, στο Μαρούσι από το Σωματείο της ΣΙΔΕΝΟΡ (Χαλυβουργείο στη Θεσσαλονίκη), έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

«Μεταφέρω την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ, οι οποίοι εδώ και ενάμιση μήνα δίνουν ένα ηρωικό και ενωτικό αγώνα, για την υπογραφή ΣΣΕ, με ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών τους, κατάργηση των εργολαβιών, καθώς και για να παρθούν μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία που εξακολουθεί να κρατά σκληρή και άκαμπτη στάση, απειλώντας τους εργάτες ακόμα και με κλείσιμο και μεταφορά της παραγωγικής της δραστηριότητας σε άλλα εργοστάσια του ομίλου της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, και προσπαθώντας με την ποινικοποίηση αυτής της κινητοποίησης να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος του προέδρου του σωματείου Λευτέρη Κιοσέογλου, των μελών της διοίκησης και των απεργών.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης εξακολουθεί, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, να παίζει το ρόλο τροχονόμου στις ασύδοτες και τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας της ΣΙΔΕΝΟΡ.

Για να είναι αυτός ο αγώνας νικηφόρος, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης και του ομίλου, αλλά και για το σύνολο της εργατικής τάξης, είναι αναγκαία όσο ΠΟΤΕ η ανάπτυξη ενός κινήματος αλληλεγγύης από τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς και τις πολιτικές οργανώσεις  της Αριστεράς.»

Αθήνα 25/7/2019

Το Γραφείο Τύπου