ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων

Η ΠΓ της ΛΑ.Ε. συνεδρίασε σήμερα για να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές.

Υπογραμμίζει τον κίνδυνο της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας αναπτύσσει το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της, με:

–          Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

–          Μείωση των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια, προκειμένου  να στρέψει τους νέους στα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα

–           Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων με διαδικασίες express με στόχο την

–          παράδοση της δημόσιας περιουσίας,  του περιβάλλοντος και της ενέργειας στη βορά των   επιχειρηματικών συμφερόντων.

–          Περαιτέρω υποβάθμιση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων (ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας κ.α)

–          Προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης

–          Όξυνση της επίθεσης στα δικαιώματα των προσφύγων

Χαιρετίζει την μαζική κινητοποίηση για την υπεράσπιση του ακαδημαϊκού ασύλου και τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.  Καλεί σε γενικότερη επαγρύπνηση και συστηματική οργάνωση της κοινωνικής αντίστασης, με βασικό σταθμό τη διαδήλωση στη ΔΕΘ.

Σημειώνει ότι οι εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα για ολοκλήρωση του σχεδίου μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, διαψεύδουν για μια ακόμα φορά τις όποιες ελπίδες ενός ευρύτερου κόσμου για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως εργατικής και λαϊκής άμυνας απέναντι στην επιθετικότητα της Δεξιάς, για την επάνοδο της οποίας ευθύνεται ουσιαστικά, με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσε.

Η ΠΓ συζήτησε για την συντριπτική ήττα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις εκλογές και την αναγκαία βαθιά αυτοκριτική, ειδικότερα της ΛΑ.Ε.

Στα πλαίσια αυτά υπενθυμίζει την απόφαση του ΠΣ για Συνδιάσκεψη της ΛΑ.Ε., όπου θα τεθούν τα ζητήματα της αυτοκριτικής, της εξαγωγής των αναγκαίων πολιτικών συμπερασμάτων και των ευρύτερων πρωτοβουλιών που χρειάζονται για την αναζωογόνηση των κοινωνικών και εργατικών κινημάτων και την αναγέννηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς

Καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες και να συμβάλλουν ενεργά στην οργάνωση και την ανάπτυξή των κοινωνικών αντιστάσεων που είναι αναγκαίες ως απάντηση στα σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Καλεί επίσης τα μέλη και τα στελέχη της να συμμετάσχουν ενεργά στον διάλογο για τις πολιτικές εξελίξεις για την πορεία της ΛΑ.Ε. και γενικότερα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

25/7/2019