Της Ευαγγελίας (Λίτσας) Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, υποψήφιας βουλευτή με τη Λαϊκή Ενότητα στη Β’ Θεσσαλονίκης

 

Τελειώνοντας την προεκλογική περίοδο των εθνικών εκλογών της 7ης Ιούλη, οφείλω να κάνω μία αποτίμηση της προεκλογικής εκστρατείας στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης.

Μια εκλογική περιφέρεια η οποία είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας, με αστικό αλλά και αγροτικό πληθυσμό, βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές, όσο αυτές υφίστανται λόγω κρίσης και τουριστικές περιοχές. Μια περιφέρεια που μαστίζεται από ανεργία, έρημη ΒΙΠΕ Σίνδου, κλειστές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες σε απόγνωση.

Ο ποσοτικός αλλά και ο ποιοτικός χρόνος, ελάχιστος για να καλυφθούν τα 178 χωριά και οι οικισμοί μιας μεγάλης εκλογικής περιφέρειας με τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων, καλοκαιρινής περιόδου με υψηλές θερμοκρασίες και εν μέσω αδειών των εργαζομένων, αλλά και των αγροτικών εργασιών αυτής της περιόδου.

Παρόλα αυτά ως ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΛΑΕ)  στη Β΄ Θεσσαλονίκης, με τους συντρόφους και συνυποψήφιους, προσπαθήσαμε με τη φυσική μας παρουσία να φτάσουμε σε όσα περισσότερα χωριά και κωμοπόλεις. Και λέω με τη φυσική μας παρουσία και όχι με φέιγ βολάν προσωπικών φυλλαδίων που στοιβάζονται στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, από πληρωμένες εταιρείες, διότι η συλλογική μας προσπάθεια είναι αυτή που δίνει, κατά την άποψή μας, ένα επιπλέον ηθικό πλεονέκτημα στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Το πιο σημαντικό όμως όλων είναι το γεγονός ότι οι υποψήφιοι βουλευτές της ΛΑΕ, ήρθαμε σε άμεση επαφή και συζητήσαμε με τη νεολαία, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς αλλά και τους μυδοκαλλιεργητές.

Στις περιοδείες μας αυτές, ενώ κάποιες φορές απογοητευτήκαμε, λόγω του γεγονότος πως υπήρχε μια μερίδα πολιτών που θεωρούσε πως η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν λαμβάνει μέρος στις βουλευτικές εκλογές, αφού τα ΜΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να παραβιάσουν τους ραδιοτηλεοπτικούς μας χρόνους, όπως έχουμε καταγγείλει, από την άλλη υπήρξε ένας πλούτος συζητήσεων με πολλούς συμπολίτες μας, όσο βέβαια μας το επέτρεπαν οι ασφυκτικοί μας χρόνοι.

Αυτό που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού είναι η απογοήτευση των πολιτών σε όλο το ηλικιακό φάσμα, ιδιαίτερα των νέων οι οποίοι βλέπουν τη ζωή τους χωρίς μέλλον, με το βλέμμα στο εξωτερικό.

Στο δια ταύτα λοιπόν η διάχυτη απογοήτευση των μνημονιακών χρόνων, αλλά και η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, έβαλε στο κάδρο όλη την Αριστερά.

Οι ευθύνες όλων των μνημονιακών κομμάτων, που συνηγόρησαν στη φτωχοποίηση του λαού και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών, είναι όμως καταγεγραμμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Άλλωστε πώς να ξεχάσει πως τα 3 μνημόνια σταδιακά ψηφίστηκαν από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ;

Η  δέσμευση της χώρας και η επιτήρηση εποπτεία μέχρι το 2060 με 714 μνημονιακούς νόμους, 60.000 μνημονιακές διατάξεις και 300.000 υπουργικές αποφάσεις δεν μπορούν να αποκρύπτονται!

Τα ματωμένα υπερπλεονάσματα, τα τοκοχρεολύσια ενός δυσβάσταχτου δημόσιου χρέους που δεν το οφείλουν οι πολίτες, είναι οι  πολιτικές που θα ακολουθήσει και η νέα κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή.

Για εμάς δεν υπάρχει το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ ή το αντίστροφο!

Εμείς καταθέτουμε ένα εναλλακτικό ριζοσπαστικό προοδευτικό αριστερό σχέδιο σταδιακής αποδέσμευσης από την ευρωζώνη και την ΕΕ, το οποίο δεν λέμε πως είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά είναι η απάντηση στις σειρήνες του νεοφιλελευθερισμού, που μιλούν για μονόδρομους εντός μιας αυταρχικής ΕΕ που συνεργάζεται με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Σαφέστατα είμαστε με τους λαούς της Ευρώπης αλλά όχι με τις ελίτ της ΕΕ και τον αυταρχισμό των κυβερνήσεών τους.

Και επειδή δεν υπάρχει χαμένη ψήφος καλούμε τους πολίτες να δώσουν την πιο χρήσιμη ψήφο για τα λαϊκά συμφέροντα.

Γιατί η ΛΑΕ πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή !

Οι λόγοι προφανείς όπως αναφέρουμε και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Γιατί λοιπόν ψήφο στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

  • Είναι η πιο συνεπής αριστερή αντιμνημονιακή δύναμη.
  • Έφερε ένα νέο πολιτικό και ηθικό υπόδειγμα όπου η δέσμευση απέναντι στο λαό είναι υπέρτερη από τις καρέκλες της εξουσίας.
  • Είναι στην πρώτη γραμμή όλων των μεγάλων αγώνων. Στις πλατείες, στο δημοψήφισμα του ΟΧΙ, στον αγώνα κατά των μνημονίων, για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, των κοινωνικών αγαθών, των μισθών και των συντάξεων
  • Έχει πραγματική εναλλακτική λύση στην πολιτική λιτότητας και των μνημονίων που, χωρίς ψευδεπίγραφες εύκολες λύσεις και ήξεις-αφίξεις, βάζει πρώτα στην ατζέντα τα μέτρα αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας και απαιτεί ρήξεις με το καθεστώς του απεχθούς χρέους, της ευρωζώνης και της επιτροπείας.
  • Έχει την αντίληψη της συνεργασίας της Αριστεράς και της κοινής δράσης στους αγώνες του λαού.
  • Έχει αποτελεσματικότητα στους αγώνες, αποτρέποντας την κατάσχεση εκατοντάδων λαϊκών κατοικιών, διασφαλίζοντας ρεύμα και νερό σε πολλά φτωχά νοικοκυριά, ανακάμπτοντας την ιδιωτικοποίηση αρχαιολογικών, πολιτιστικών και ελεύθερων δημόσιων χώρων και ακυρώνοντας αντιπεριβαλλοντικές κυβερνητικές αποφάσεις.
  • Είναι ο πιο σταθερός αντίπαλος του νεοφιλελευθερισμού και κάθε δεξιάς πολιτικής.
  • Μπορεί να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος

 

Μη φοβηθείς!

Άλλαξε τους κανόνες

Φέρε τα ΚΑΤΩ – ΠΑΝΩ

Δώσε ψήφο στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ