Του Δημήτρη Κοντού, υποψήφιου βουλευτή με τη Λαϊκή Ενότητα στον Δυτικό Τομέα Αθηνών (Β2)

 

Παραμονή των εκλογών και κάποιοι σκέφτονται ακόμα. Τι θα κάνουν.

  • Να πάω ή να τους μουντζώσω;
  • Να τιμωρήσω την κυβέρνηση ψηφίζοντας ΝΔ;
  • Να ξαναψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, σαν το μικρότερο κακό, μπροστά στο ενδεχόμενο η ΝΔ να βγει αυτοδύναμη και όταν βγει να διαλύσει ότι έχει απομείνει .
  • Μήπως να ψηφίσω ΚΚΕ, που τους ξέρω ότι δε θα με πουλήσουν;
  • Ή να ψηφίσω Βαρουφάκη που φαίνεται να είναι κοντά στο 3%;
  • Έχει αξία να ψηφίσω ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ μετά το άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ;

 

Λίγα λόγια και σταράτα:

 

Γιατί να θες να τιμωρήσεις ;

– Γιατί πίστεψες πως με το Δημοψήφισμα του 2015 -ενάντια στις τότε μνημονιακές δυνάμεις ( ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, κλπ)- μπορούσαμε να ζήσουμε καλύτερα κι αυτό  το διέλυσε η μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.  Άρα αφού μας προδώσαν κι αυτοί, τίποτα δεν αλλάζει πλέον εύκολα. Μια ζωή μνημόνια και επιτροπεία θα έχουμε . Θυμάσαι ωστόσο πως η πολιτική της λιτότητας στηρίχτηκε και από τη ΝΔ  η οποία ψήφισε και τα 3 μνημόνια.

– Και οι τωρινές εξαγγελίες της σε ακόμα χειρότερο  δρόμο οδηγούν για τις λαϊκές ανάγκες. Αναλογίσου θα βάλεις το  ‘’λύκο να φυλάει τα πρόβατα’’;

«Το μικρότερο κακό»

Η αυτοδυναμία δεν κρίνεται από τη διαφορά ΝΔ και  ΣΥΡΙΖΑ.

Φραγμό  στην αυτοδυναμία της ΝΔ – αν το επιθυμείς – βάζει η είσοδος μικρότερων κομμάτων αριστερού όμως προσανατολισμού στη βουλή (γιατί ορισμένα απ΄ αυτά που διεκδικούν είσοδο το δηλώνουν πως μπορεί να γίνουν ‘’τσόντα’’ στην  όποια κυβέρνηση). Μήτε ακροδεξιά , μήτε φασιστικά μορφώματα είναι η λύση στα λαϊκά προβλήματα.

Άλλωστε αποτελεσματική αντιπολίτευση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν μπορεί να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ που εφάρμοσε  από το 2015 ως το 2019 τέτοια πολιτική-Δεν είναι λογικό αυτό;

ΚΚΕ γιατί δεν θα με πουλήσουν

Αλλά επίσης δε θα ενοχλήσουν το σύστημα όπως δε το έκαναν ως τώρα, στις κινητοποιήσεις ‘’των πλατειών‘’, αλλά και μετά,  δε μπήκαν στο κόπο – παρά τη θέληση των ψηφοφόρων τους –να πάρουν πρωτοβουλίες ενωτικών αγώνων, για  να μπούμε  ΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ  ‘’σφήνα στο μάτι των Μνημονιακών‘’.

Βαρουφάκη ίσως;

Ξέρεις πως τα όποια προσωποπαγή μορφώματα δεν είναι ικανά να μας βγάλουν στο ‘’ξέφωτο’’ ούτε να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που έρχονται. Και στην ανάγκη κοινωνικών αγώνων δηλώνουν απών.

Για όλα αυτά ψηφίζω Λαϊκή Ενότητα:

– Γιατί και στους αγώνες του χθες (πλειστηριασμοί, μισθοί, συντάξεις, περιβάλλον, δικαιώματα) ,και σε αυτούς που πρέπει να έρθουν έχει δώσει δείγματα γραφής.

– Όχι μόνο γιατί δεν κράτησαν «καρέκλες», αλλά γατί επιμένουν στην ενωτική παρουσία του λαού και της αριστεράς.

– Γιατί με τις όποιες αδυναμίες καταθέτουν εναλλακτική πρόταση απεγκλωβισμού για έξοδο από τη λιτότητα και τη φτώχεια. Πρόταση αξιοπρέπειας  για τον τόπο.

– Και το αναγνωρίζεις ,αλλά σε έχουν θυμώσει κιόλας.

– Τους τιμώρησες στις ευρωεκλογές. Το μήνυμα ‘’ελήφθη”.

– Δώσε τη δυνατότητα να υπάρχει η ριζοσπαστική αριστερά-γιατί είναι αναγκαία-και μετά τις εκλογές και συλλογικά να ανασυνταχθεί.

– Εμπιστέψου τη Λαϊκή Ενότητα, στήριξε με την ψήφο σου, συνδιαμόρφωσε την παρέμβαση και για μετά τις εκλογές.

 

Κράτησε ζωντανή τη σπίθα της αντίστασης, στήριξε την ελπίδα των συλλογικών διεκδικήσεων.