Του Δημήτρη Στρατούλη, υποψήφιου βουλευτή με τη Λαϊκή Ενότητα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών (Β1)

 

Στις ευρωεκλογές, η αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι, εάν ακολουθείς δεξιά πολιτική, τότε θα έρθουν στην εξουσία οι πιο αυθεντικοί εκφραστές αυτής της πολιτικής για να την εφαρμόσουν. Η, μνημονιακή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε στην άνοδο της Ν.Δ., αλλά της δεξιάς και ακροδεξιάς σε όλες της τις εκφράσεις.

Η πολιτική, που προτείνει ως προεκλογικό πρόγραμμά της η ΝΔ, αποτελεί συνέχεια,  επέκταση και κλιμάκωση της αντικοινωνικής πολιτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ολοκληρώσει ότι αυτός δεν πρόλαβε να κατεδαφίσει από τις λαϊκές κατακτήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, παρά τις διαφορές τους σε επίπεδο «διακηρύξεων» και προέλευσης, δεσμεύονται να εφαρμόσουν το ίδιο πλαίσιο νεοφιλελεύθερης  οικονομικής πολιτικής, που στηρίζεται στις δεσμεύσεις τους προς τους δανειστές, στο όνομα της «πάση θυσία» παραμονής στην ευρωζώνη και της αποπληρωμής του τεράστιου, επαχθούς και μη βιώσιμου δημοσίου χρέους. Στην εξωτερική πολιτική συμφωνούν στην πλήρη υποταγή στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Επομένως, η συστηματική καλλιέργεια του «διλήμματος» μεταξύ «Τσίπρα – Μητσοτάκη», «δεξιάς – αντιδεξιάς», «προόδου – συντήρησης» ή με όποιες άλλες εκδοχές, καθώς και «η στρατηγική του φόβου», που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έλθει ο Μητσοτάκης και θα εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που ήδη εφαρμόζονται, δεν έχουν πραγματική βάση. Στόχο έχει τον διαρκή πολιτικό και εκλογικό εγκλωβισμό του λαού σε πολιτικές λιτότητας και επιτροπείας.

Μόνο ο ελληνικός λαός με τους αγώνες και την ψήφο του μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την πορεία λεηλασίας του μόχθου του και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, το πραγματικό ζήτημα είναι να ενισχυθεί η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΛΑΕ), για να συμβάλει στην οργάνωση της αντίστασης και των κοινωνικών αγώνων, και παράλληλα, για να προβάλει ένα εναλλακτικό στη λιτότητα και στον ευρωμονόδρομο  φιλολαϊκό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, αποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας και των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και εισοδημάτων καθώς και προώθησης της εθνικής ανεξαρτησίας και μίας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Η ΛΑΕ είναι πρωτοπόρα αριστερή, αντιμνημονιακή δύναμη ενότητας, συνέπειας, σταθερότητας, ανιδιοτέλειας, και αγωνιστικότητας και δικαιούται να ζητά την πολιτική και εκλογική στήριξη του λαού και της νεολαίας.

Είμαστε πολιτικά συνεπείς, ανυπότακτοι και ασυμβίβαστοι με τους δανειστές, δηλαδή τους σύγχρονους δυνάστες της χώρας μας και αποδείξαμε ότι βάζουμε τις αρχές μας και τα λαϊκά συμφέροντα πάνω από τις καρέκλες της εξουσίας..

Συμμετέχουμε σταθερά και είμαστε στην πρώτη γραμμή στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για τους μισθούς, συντάξεις, εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, για το περιβάλλον για τα δικαιώματα της νεολαίας στην εργασία και στις σπουδές. Εκλογική ενίσχυση της ΛΑΕ σημαίνει ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων και κινημάτων, στα οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο, και είναι απαραίτητα για την επόμενη μέρα.

Με επιμονή, πήραμε πρωτοβουλίες για την εκλογική συνεργασία των ανυπότακτων δυνάμεων στην Αριστερά, στον προοδευτικό αντιμνημονιακό χώρο και στο κίνημα. Το ότι οι άλλες δυνάμεις αρνήθηκαν μία τέτοια εκλογική συνεργασία είτε για λόγους αλαζονείας και αυτάρκειας είτε για λόγους δογματικών εμμονών ότι κατέχουν την μοναδική πολιτική αλήθεια, είναι δική τους ευθύνη. Έτσι, εκλογική ενδυνάμωση ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  σημαίνει επιβράβευση αυτής της ενωτικής πολιτικής της και ενίσχυση της για την επόμενη ημέρα.

Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους συμφωνούν με την εναλλακτική μας πρόταση, αλλά και σε όσους/ες καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα ένας άλλος δρόμος ενάντια στη διαρκή φτωχοποίηση και ταπείνωση του λαού και της χώρας μας.

Η στήριξη και η ενίσχυση της ΛΑΕ στην κοινωνία, στα κινήματα, στο πολιτικό προσκήνιο, είναι η καλύτερη εγγύηση για δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση, για αντιμνημονιακή ανατροπή για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για εναλλακτική λύση αλλά και για τους αγώνες του αύριο και την αναγκαία σήμερα όσο ποτέ επαναθεμελίωση και αναγέννηση της ριζοσπαστικής και κινηματικής Αριστεράς.