Του Θανάση Σκούμα, δικηγόρου, υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας με τη Λαϊκή Ενότητα

 

Στις 7 Ιουλίου 2019 ψηφίζει ο ελληνικός λαός για να εκλέξει νέα βουλή και νέα κυβέρνηση. Κυβέρνηση και βουλή που υποτίθεται ότι θα εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Είναι όμως έτσι; Γιατί μέχρι και τώρα δεν ήταν. Γιατί υπάρχει μια σημαντική και κυρίαρχη λεπτομέρεια. Η πλήρης εποπτεία και έγκριση των κυβερνητικών αποφάσεων από την τρόικα (και μετά κουαρτέτο) των δανειστών.

Οι δύο βασικοί πόλοι- διεκδικητές της κυβερνητικής εξουσίας, έχουν προσπαθήσει πολύ για να λάβουν την εύνοια των δανειστών και να αποδείξουν ότι ο καθένας απ’ αυτούς είναι πιο πειθήνιο όργανό τους από τον άλλο. Ξέρουμε ότι οι δύο πόλοι του νεοφιλελευθερισμού (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), εξυπηρετούν με τον πιο ολοφάνερο τρόπο την τανάλια στο λαιμό του ελληνικού λαού. Η τανάλια των δανειστών είναι πολύ καλά σφιγμένη γύρω από το λαιμό του Ελληνικού λαού, με ευθύνη των δύο δήθεν “σωτήρων”, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) μας οδήγησαν ως εδώ…

Μια ενημέρωση των ημερών, μας το υπενθυμίζει: Στις 8 Ιουλίου 2019 συνεδριάζει το Eurogroup με θέμα την αξιολόγηση της (οικονομικής και δημοσιονομικής) πορείας της Ελλάδας. Δεν αφήνουν περιθώριο ούτε έστω μιας μέρας, αλλά έχουν σχεδιάσει την παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε να μην ανακάμψει, να μην πάρει ούτε ανάσα ο ελληνικός λαός. Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα για την κατάσταση που θα επικρατεί την επόμενη μέρα, πολύ γρήγορα θα το συνειδητοποιήσετε με αρνητικό τρόπο. Υπάρχει όμως δρόμος εναλλακτικός αποφυγής της τανάλιας και απελευθέρωσης του λαού μας.

Η στήριξη των δυνάμεων της ανυπότακτης ριζοσπαστικής αριστεράς, η χρήσιμη για το λαό και τη χώρα ψήφο στη Λαϊκή Ενότητα, είναι μια σημαντική προϋπόθεση για να παραμείνει ζωντανή η φλόγα της αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στα σκληρό τοπίο που μας ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα μπορεί να αλλάξει υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, αν ο λαός αρνηθεί τη ψήφο στο διπολισμό, αν αρνηθεί την υποταγή και την ηττοπάθεια, αν ενισχυθούν οι δυνάμεις της ανυπότακτης αριστεράς και η Λαϊκή Ενότητα!