Να αφεθεί ελεύθερη η ασθενής δικηγόρος Barkin Timtik που είναι φυλακισμένη στην Τουρκία, για να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη θεραπεία της

 

Το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει τις διώξεις εναντίον όσων αγωνίζονται για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι δικηγόροι του Νομικού Γραφείου του Λαού (HHB) και του Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών (CHD) προφυλακίζονται τακτικά, επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργατών που δολοφονήθηκαν στα ορυχεία SOMA, των ακαδημαϊκών που απολύθηκαν από τις δουλειές τους, τους αγωνιστές, δημοκράτες που γεμίζουν τις φυλακές γιατί παλεύουν για τα δικαιώματά τους και ενάντια στο αντιδημοκρατικό καθεστώς, του 14χρονου Berkin Elvan, του  Dilek Dogan, του Inakc Özkeskin, του Günay Özarslan και των δεκάδων παιδιών που δολοφονήθηκαν από την ακραία αντιδημοκρατική και αυταρχική εξουσία του AKP.

Στις φυλακές της Τουρκίας κάθε 38 ώρες πεθαίνει και ένας κρατούμενος.

Η Barkin Timtik ήταν ανάμεσα στους δικηγόρους που συνελήφθησαν  σε έφοδο στα γραφεία του Νομικού Γραφείου του Λαού στις 12 Σεπτεμβρίου 2017. Από την ημέρα της προφυλάκισής της, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και προσπαθεί να επιβιώσει με ωοθηκική κύστη 14 εκατοστών, με πιθανή ένδειξη καρκίνου. Υπάρχουν πληροφορίες ότι χειρουργήθηκε, χωρίς να γίνουν πρώτα οι απαραίτητες εξετάσεις υγείας και χωρίς να ενημερωθούν οι δικηγόροι και οι κοντινοί της άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα δικαιώματα του ασθενούς, «όταν υπάρχει μια επέμβαση που μπορεί να προκαλέσει απώλεια κάποιου οργάνου του σώματος, πριν την επιλογή της χειρουργικής επέμβασης, πρέπει να δοκιμασθούν άλλοι ιατρικοί μέθοδοι θεραπείας. Εάν το χειρουργείο επιβάλλεται, με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για αυτό τον σκοπό, το άτομο έχει το δικαίωμα να επιλέξει τους ιατρούς για τη θεραπεία του».

Η Barkin Timtik χειρουργήθηκε προφυλακισμένη. Όμως, οι συνθήκες φυλάκισης εμποδίζουν να υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής για τη θεραπεία της, οι μεταφορές δε από και προς το νοσοκομείο επιβαρύνουν την κατάστασή της.

Για τη θεραπεία της σε ασφαλείς συνθήκες υγιεινής και την αποκατάσταση της υγείας της, η δικηγόρος Barkin Timtik πρέπει να αφεθεί ελεύθερη και πρέπει να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες, στις οποίες θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το νοσοκομείο και τους ιατρούς της και να παρακολουθείται η πορεία της.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που διοργανώνεται, για να αφεθεί ελεύθερη η BARKIN TIMTIK, την Παρασκευή 21/06/2019, στις 7:00 μ.μ. στην Τουρκική Πρεσβεία.

Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ BARKIN TIMTIK ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙ.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.