Η Κύπρος αυτήν την ώρα είναι αντιμέτωπη με ένα νέο Αττίλα-3 σε βάρος των νόμιμων θαλάσσιων δικαιωμάτων της

Είναι τραγικό αλλά Ελλάδα και Κύπρος, μπροστά στα τετελεσμένα που, ως συνήθως, πάει να διαμορφώσει η Άγκυρα, αντιδρούν σπασμωδικά, ενώ κυβερνήσεις και πολιτικά κατεστημένα σε Αθήνα και Λευκωσία πιάστηκαν για άλλη μια φορά στον ύπνο, σε ανετοιμότητα και χωρίς σχέδιο για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προαναγγελθείσες και απολύτως αναμενόμενες τουρκικές επιθετικές κινήσεις και τα τετελεσμένα που πάνε να διαμορφωθούν.

Οι συνεχείς προς εφησυχασμό επικλήσεις από Ελλάδα και Κύπρο των φραστικών αντιδράσεων των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Ισραήλ, συχνά και αυτών διφορούμενων, έναντι των τετελεσμένων της Τουρκίας, την στιγμή μάλιστα που αυτές οι αντιδράσεις δεν συνοδεύονται από πρακτικά αποτελεσματικά μέτρα πίεσης στην Άγκυρα, μοιάζουν τούτες τις ώρες περισσότερο με άλλοθι και εύκολες δικαιολογίες.

Φραστικές αντιδράσεις της Δύσης, χωρίς άμεσα μέτρα αποτροπής και ακύρωσης των Τουρκικών τετελεσμένων, δίνουν την εντύπωση ότι ενδεχομένως έχουμε ενώπιον μας περισσότερο μια διαπραγμάτευση Δύσης- Τουρκίας για την επαναδιευθέτηση των μεταξύ τους σχέσεων, και ειδικότερα των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας, επαναδιευθέτηση που θα έχει ως Ιφιγένεια την Κύπρο και ίσως το Αιγαίο.

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα επειγόντως μια ριζική αλλαγή, στην ουσία ανατροπή, για νέες πολυδιάστατες διεθνείς πολιτικές, οικονομικές και αμυντικές σχέσεις και ειδικότερα για μια νέα αναβαθμισμένη σχέση με την Ρωσία.

Σήμερα φαίνεται πιο καθαρά το μέγα εθνικό έγκλημα της κυβέρνησης Τσίπρα και όλου του πολιτικού κατεστημένου, που ακύρωσαν τη συμφωνία του Μαΐου του 2015 για τον αγωγό ρώσικου φυσικού αερίου και τις νέες προωθημένες σχέσεις με την Ρωσία, σε μια περίοδο μάλιστα που οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας βρίσκονταν στο ναδίρ.

Αν τότε είχε ακολουθηθεί η πολιτική Λαφαζάνη, που διαβλήθηκε και πολεμήθηκε απ’ όλα τα κατεστημένα κέντρα και την ξένη κηδεμονία, σήμερα θα ήταν άλλη και πολύ καλύτερη η θέση ασφάλειας της χώρας μας και της Κύπρου.

Σήμερα, μπροστά στις εθνικές εκλογές, αποκτά επείγουσα εθνική σημασία να αλλάξει το πολιτικό τοπίο υπέρ των συνεπών ενωτικών αντιμνημονιακών αντιιμπεριαλιστικών και πατριωτικών δυνάμεων και να γυρίσουμε την πλάτη στα παραδομένα κατεστημένα του συστήματος αλλά και σε νέους Τσίπρες και αλαζονικές αυτάρκειες.