Δηλώσεις Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ είναι ψήφος στον ολοκληρωτισμό των Βρυξελλών και στην Γερμανική Ευρώπη

Ο Παν. Λαφαζάνης περιόδευσε σήμερα στην Καλαμάτα και το βράδυ μιλάει στην πόλη με τον Νίκο Χουντή υποψήφιο ευρωβουλευτή του ψηφοδελτίου «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής».

Σε δηλώσεις του από την Καλαμάτα ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αποτελεί μεγάλη πολιτική ανοησία και δείχνει ότι εκλαμβάνουν τους πολίτες ως πολιτικούς βλάκες πρώτου μεγέθους όταν τους λένε ότι το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ.

Είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ ψηφίσει κανείς είτε οποιοδήποτε άλλο μνημονιακό κόμμα ή την ακροδεξιά, ψηφίζει στην πραγματικότητα Βρυξέλλες.

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι υπάλληλοι των Βρυξελλών και τα εκτελεστικά όργανα τους στην πατρίδα μας.

Γιατί Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι υπάλληλοι του Γιούνκερ, του Βέμπερ, της Μέρκελ και του Μακρόν.

Είτε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει κανείς, είτε Μητσοτάκη και τη νεοφιλελεύθερη μούχλα της ΝΔ, ψηφίζει και επιβραβεύει στην ουσία τις Βρυξέλλες.

Είτε Τσίπρα είτε Μητσοτάκη ρίξει στην κάλπη, εγκρίνει, ψηφίζει και επιβραβεύει την άγρια λιτότητα των Βρυξελλών και την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων.

Είτε Τσίπρα είτε Μητσοτάκη επιλέξει:

  • Εγκρίνει και επιβραβεύει τα μνημόνια και ψηφίζει την επ’ αόριστον συνέχιση τους

  • Εγκρίνει, επιβραβεύει και ψηφίζει την περικοπή των συντάξεων μέχρι εκμηδενίσεως τους

  • Εγκρίνει, επιβραβεύει και ψηφίζει τους μαζικούς και αθρόους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκής περιουσίας

  • Εγκρίνει, ψηφίζει και επιβραβεύει την απαράδεκτη Νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών και τις επικίνδυνες για το μέλλον προεκτάσεις της

  • Εγκρίνει, ψηφίζει και επιβραβεύει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των Βρυξελλών και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας και την Μ. Ανατολή

Εμείς διεκδικούμε και εκφράζουμε ως ΛΑ.Ε μια ψήφο που θα αποδοκιμάζει, θα καταγγέλλει και θα καταδικάζει την καταστροφική πολιτική και στρατηγική των Βρυξελλών για την Ευρώπη και ιδιαίτερα σε βάρος της χώρας μας.

  • Εμείς διεκδικούμε και εκφράζουμε ως ΛΑ.Ε μια ψήφο στις ευρωεκλογές που θα αμφισβητεί τον νεοφιλελευθερισμό. Μια ψήφο που θα αμφισβητεί τον ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό, τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό και την Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη

  • Εμείς διεκδικούμε μια ψήφο που θα διεκδικεί ένα διαφορετικό προοδευτικό δρόμο για μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ελλάδα και μια ριζικά διαφορετική Ευρώπη, ελεύθερων, δημοκρατικών και κυρίαρχων λαών και χωρών που θα συνεργάζονται ισότιμα σε ένα δρόμο συνανάπτυξης

Με ισχυρή ΛΑ.Ε, που θα παλεύει για ένα μεγάλο μέτωπο ριζοσπαστικών, πατριωτικών και δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, θα υπάρξει πραγματική και αποτελεσματική αντιπολίτευση στον τόπο με στόχο μια νέα λαϊκή πλειοψηφία και λαϊκή διακυβέρνηση για μια Ελλάδα κυρίαρχη, βαθιά δημοκρατική και ανεξάρτητη χωρίς ευρωατλανικά δεσμά.

Για μια Ελλάδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της οικολογίας με το λαό μας κυρίαρχο στην πατρίδα του.

Για το Γραφείο Τύπου

20/5/2019