Στην εκδήλωση που οργανώθηκε, χτες, από την Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής και την Ανυπότακτη Αττική, για την υπεράσπιση του παραλιακού μετώπου από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, συμμετείχε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Νίκος Χουντής, μαζί με την υποψήφια περιφερειάρχη, Μαριάννα Τσίχλη.

Στην τοποθέτησή του, ο Νίκος Χουντής, σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Στα νότια προάστια έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πόλεμο.

Έναν πόλεμο μεταξύ των επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να τσιμεντοποιήσουν και να κερδοσκοπήσουν πάνω στη γη, στο παραλιακό μέτωπο, στους ελεύθερους χώρους, και στο περιβάλλον.

Από το Φαληρικό Όρμο μέχρι τη Μαρίνα Αλίμου και από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού & το ρέμα της Πικροδάφνης, μέχρι τον Αστέρα Βουλιαγμένης, βλέπουμε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, με την πολιτική υποστήριξη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων, να κάνουν «μπίζνες» σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε βάρος των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Δεν θα αφήσουμε το περιβάλλον έρμαιο των επιχειρηματικών συμφερόντων και του τσιμέντου, όπως στην Μαρίνα Αλίμου, όπου το νέο Προεδρικό Διάταγμα, εφαρμόζοντας τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ που θέλει να χρυσώνει το χάπι όλων των υπό αξιοποίηση/ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων:

α)  διπλασιάζει τη συνολική δόμηση, από 9.000 τμ σε 18.500 τμ,

β) υπερδιπλασιάζει το ύψος κτιρίων από 4.5 μέτρα σε 10 μέτρα,

γ) επιτρέπει την κατασκευή ελικοδρόμιου και υδατοδρόμιο,

δ) κατασκευάζει πρατήριο καυσίμων ακριβώς στις εκβολές του ρέματος Πικροδάφνης.

Χρυσή ευκαιρία βρήκε ο Άκτωρ που θα διαχειρίζεται την Μαρίνα Αλίμου και θα χτίσει ένα συμπαγή φραγμό τσιμέντου, με συνέπειες την παρεμπόδιση αερισμού των γειτονικών περιοχών κατοικίας, την αποστέρηση της οπτικής επαφής με τη θάλασσα και τον περιορισμό του πρασίνου που θα φέρει η «ανάπλασή» της.

Το δικαίωμα στην βιώσιμη πόλη, το δικαίωμα των πολιτών σε ελεύθερους χώρους και σε πράσινο, ο ίδιος ο δημόσιος χώρος, απειλούνται στο όνομα των «επενδύσεων» και της «ανάπτυξης».

Αυτό είναι το πολιτικό δίλημμα, το δίπολο που μας θέτει ο νεοφιλελευθερισμός και ο νέος μετα-μνημονιακός διπολισμός:

  •  Επενδύσεις ή Περιβάλλον;
  • Νέες θέσεις εργασίας ή ελεύθεροι χώροι;
  • Αξιοποίηση των ΕΣΠΑ ή ελεύθερο και χωρίς τσιμέντο παραλιακό μέτωπο;

Σε αυτά τα διλήμματα η Αριστερά διαλέγει το μέρος του περιβάλλοντος και των συμφερόντων του λαού μας.

Ανάμεσα στα κέρδη του Λάτση και την επικοινωνιακή καμπάνια της Δούρου για τις απορροφήσεις των κοινοτικών κονδυλίων, εμείς διαλέγουμε τους δημόσιους χώρους.

Υπερασπιζόμαστε, από τα κοινοτικά, δημοτικά, περιφερειακά συμβούλια μέχρι τη Βουλή και την Ευρωβουλή, τους δημόσιους χώρους, την περιουσία και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Θα εκμεταλλευτούμε κάθε νομική και πολιτική δυνατότητα μας δίνεται στην Ελλάδα και το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά παράλληλα συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός μαχόμενου κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης».