Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στέφανος Σαμοΐλης τη Πέμπτη 09/05 το πρωί επισκέφθηκε την ΔΕΥΑΚ, το ΙΚΑ την ΔΕΗ συνοδευόμενος από τους  υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αρμένιακο Σπύρο και Κουλούρη Σπύρο, και από μέλη της παράταξης. Κοινή διαπίστωση εργαζομένων και εξυπηρετούμενων πολιτών είναι ότι η Υπηρεσίες απαξιώνονται με την έλλειψη προσωπικού που τις καθιστούν ανήμπορες να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και  στον κοινωνικό σκοπό για τον οποίον  δημιουργηθήκαν.
Το απόγευμα , της ίδιας μέρας , επισκέφτηκε τα χωριά Άγιοι  Δέκα, Καλαφατιωνες, Κοινοπιαστες, Καστελλανους, Άνω και Κάτω Γαρούνα συνοδευόμενος  από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αρμένιακο Σπύρο και Θεοδωρίδη Δημήτρη και φίλους  της παράταξης  Οι κάτοικοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του Ανυπότακτου Ιονίου όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα , την μείωση σε μονοψήφιο αριθμό του ΦΠΑ που θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους παραγωγής και στο καλάθι της λαϊκής οικογένειας .
Κοινή διαπίστωση των συζητήσεων , μια ημέρα μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες , είναι ότι τα μετράνε και  τα ξαναμετράνε.. Και με το “δώρο”..Δεν βγαίνει.. ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ, Τηλέφωνο, φάρμακα.. εφορία. Και πάλι τζίφος. Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μας πήρε με εξοντωτική φορολογία, μειώσεις κοινωνικών δαπανών, συντάξεων και μισθών 10, θα μας επιστρέψει 1 από αυτά, για να τους ξαναψηφίσουμε, και μετά πάλι τα ίδια. 
Στο αδιέξοδο αυτό ο Στέφανος Σαμοΐλης τόνισε ότι οι όποιες προεκλογικές «παροχές» της κυβέρνησης Τσίπρα ή οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη δεν καταργούν το καθεστώς φτωχοποίησης και ταπείνωσης του ελληνικού λαού.  Απαιτείτε ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για εναλλακτική στη λιτότητα και στην ταπεινωτική επιτροπεία προοδευτική φιλολαϊκή λύση.

Είναι ανάγκη να αντιτάξουμε ένα νέο ηχηρό ΟΧΙ!

Τους κάλεσε να στηρίξουν αυτούς που έμπρακτα το στήριξαν και συνεχίζουν

Τους κάλεσε να ψηφίσουν ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ