ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δυναμικές παρεμβάσεις ΛΑΕ και Κινήματος ανέστειλαν και σήμερα (08/05) 17 πλειστηριασμούς

 

Ελληνικές και ξένες τράπεζες, Δημόσιο και Funds με την στήριξη και ενθάρρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και της ΝΔ, που μαζί ψήφισαν την τροπολογία για την καλύτερη προστασία των τραπεζιτών και όχι των υπερχρεωμένων δανειοληπτών συνέχισαν και σήμερα, Τετάρτη, 8/05/2019, με μεγαλύτερη ένταση, την προσπάθεια για την αρπαγή λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 974 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 40 πρώτες κατοικίες, που εκπλειστηριάζονται στην Αττική. Κι όλα αυτά ως δώρα του Τσίπρα προς τους τραπεζίτες μια μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση των προεκλογικών «παροχών» του.

Και αυτήν την εβδομάδα όμως, πιο μαζικά, η ΛΑΕ και το Κίνημα παρενέβησαν ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Μετά από δυναμική συγκέντρωση και παρέμβαση 150 περίπου μελών της ΛΑΕ και της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών» στην είσοδο συμβολαιογραφείου επί της οδού Ακαδημίας 85, ανεστάλησαν, σήμερα, Τετάρτη, 8/5/2019, 2 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτων λαϊκών κατοικιών, μίας στο Μπουρνάζι με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και μίας στην Αγ. Παρασκευή με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα. Επίσης, κάτω από την πίεση της εξαγγελίας αυτής της κινητοποίησης, ανεστάλησαν άλλοι 15 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (σύνολο 17) σε όλη την Αττική.

Σε αυτή την κινητοποίηση, οι συγκεντρωμένοι με δυναμισμό και αποφασιστικότητα εξεδίωξαν τους αστυνομικούς από την είσοδο του συγκεκριμένου κτιρίου και εν συνεχεία, απέτρεψαν διμοιρίες των ΜΑΤ να φτάσουν σε αυτή. Προηγουμένως, 10 ακτιβιστές της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών» ανέβηκαν στον όροφο του συγκεκριμένου συμβολαιογραφείου και απαίτησαν από τον συμβολαιογράφο να ανασταλούν οι προγραμματισμένοι να γίνουν από αυτόν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, η υποψήφια περιφερειάρχης της «Ανυπότακτης Αττικής» Μαριάννα Τσίχλη, αντιπροσωπεία από το «Μέτωπο Aνατροπής για την Αθήνα», πολλοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ψηφοδέλτιο «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής» και κυρίως πάρα πολλοί και πολλές νέοι και νέες.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έχουν στόχο την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και δεν τρομοκρατείται από τις διώξεις της κυβέρνησης.

Για το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας,

08/05/2019