ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δημήτρης Στρατούλης – Λαϊκή Ενότητα σε μεγάλη κινητοποίηση κατά των βιορευστών στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας

 

Μεγάλη η συμμετοχή στην κινητοποίηση των κατοίκων του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας στον κόμβο Κουβαρά, ενάντια στην αδειοδότηση και λειτουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικης ενέργειας από καύση βιορευστών στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας, την Τρίτη 30/4.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου, τους Συλλόγους των Φυτειών, τον δήμο Ξηρομέρου, την Τοπική Κοινότητα και πολλούς ακόμη φορείς της περιοχής.

Οι εκατοντάδες διαδηλωτές απαίτησαν άμεσα δέσμευση από την κυβέρνηση, ώστε η άδεια λειτουργίας αυτής της μονάδας να ανακληθεί, επισημαίνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις, που όπως λένε, θα έχει στην περιοχή τους, η πιθανή λειτουργία της.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της και τον Θανάση Γαλατά μέλος της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΛΑΕ και κλιμάκιο υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Δυτικής Ελλάδας αποτελούμενο από τους Γιώργο Παληγεώργο, Πάνο Καραϊσκο και Χρύσα Μουσσέ.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:

«Η ΛΑΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση, την μνημονιακή “αντιπολίτευση” και τις αρμόδιες κρατικές αρχές, γιατί προωθούν το έγκλημα της καύσης βιορευστών στις Φυτείες, με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αδειοδότηση λειτουργίας εργοστασιακών μονάδων καύσης βιορευστών στις Φυτείες έγινε μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση και την «γρήγορη κονόμα» μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, σε βάρος, όμως, της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Αυτή η επιβλαβές για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία δραστηριότητα δεν καλύπτει καμία απολύτως τοπική ανάγκη, δεν δημιουργεί, αλλά καταστρέφει θέσεις εργασίας στον κτηνοτροφικό και γεωργικό τομέα. Δεν θα συνδέεται με την τοπική αγροτική παραγωγή, αφού η ηλεκτρική ενέργεια δεν θα παράγεται από γεωργικά υπολείμματα, αλλά από καμένα τηγανέλαια, που μάλιστα θα εισάγοντα από το εξωτερικό.

Η ΛΑΕ είναι αλληλέγγυα με τον αγώνα των κατοίκων του Ξηρομέρου και απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτό το περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα και ήδη ο ευρωβουλευτής μας Νίκος Χουντής έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Την Δευτέρα (29/04) προηγήθηκε μεγάλη περιοδεία στην έδρα του Δήμου Ξηρομέρου, στον Αστακό από κλιμάκιο της ΛΑΕ από τον Δημήτρη Στρατούλη και τον συντονιστή της τοπικής οργάνωσης της ΛΑΕ Νίκο Σκάντζα μαζί με κλιμάκιο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Δυτικής Ελλάδας αποτελούμενο από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Βασιλόπουλο Γρηγόρη, Μπεκατώρου Αργυρώ και Κώστα Ράντζο, που έτυχε θερμής υποδοχής από εκατοντάδες κατοίκους.

Για το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας,

01/05/2019