Η υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου καταγγέλλει τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) που για δεύτερη χρονιά αποφάσισε με τις ψήφους και της παράταξης που στηρίζει η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μέχρι τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα για όλη την θερινή περίοδο, δηλαδή από 1/5/2019 μέχρι 31/10/2019.

Η απόφαση της ΠΚΜ δεν μας εκπλήσσει! Με μια σειρά αποφάσεων της, όπως με την καθιέρωση του αντεργατικού μέτρου «Λευκές Νύχτες» σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ), και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, πρωταγωνιστεί στην απελευθέρωση του ωραρίου των εργαζόμενων στο εμπόριο, εφαρμόζοντας πλήρως τα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) που και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ακέραια και μάλιστα επεκτείνει κιόλας, όπως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές .

Με την απόφασή της αυτή η ΠΚΜ εξαναγκάζει τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους, να εργάζονται με εξαντλητικούς ρυθμούς, χωρίς δικαιώματα, μόνο με αυξημένες υποχρεώσεις. Παράλληλα, εδραιώνει την εργασιακή ζούγκλα στο χώρο του εμπορίου, με μοναδικούς ωφελούμενους τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων.

Απαιτούμε :

Την κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο και την παράλληλη κατοχύρωση με νόμο της κυριακάτικης αργίας.

Την άμεση ανάκληση της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου (24/04/19) από τη διοίκηση της ΠΚΜ. και

Την ακύρωση της απόφασης από την Διοίκηση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας.

Το Γραφείο Τύπου