ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Λαϊκή Ενότητα και Κίνημα κατά των πλειστηριασμών ανέστειλαν 7 πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών

 

Ελληνικές και ξένες τράπεζες, Δημόσιο και Funds με την στήριξη και ενθάρρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και της ΝΔ, που μαζί ψήφισαν την τροπολογία για την καλύτερη προστασία των τραπεζιτών και όχι των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, συνέχισαν και σήμερα, Τετάρτη, 17/04/2019, με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθειά τους για αρπαγή λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 548 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται και 20 πρώτες κατοικίες, που εκπλειστηριάζονται στην Αττική.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε αγωνιστική συγκέντρωση στις 14:00 το μεσημέρι, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Ακαδημίας 62, όπου είχαν προγραμματιστεί, έξι πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, με επισπεύδουσες τράπεζες τις Πειραιώς, Alpha Bank, αλλά και την Εθνική Τράπεζα, που πρωτοστατούν στους πλειστηριασμούς.

Σε αυτή την κινητοποίηση οι συμμετέχοντες/σες με την παρουσία και τα συνθήματά τους κατάγγειλαν για άλλη μία φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που μαζί ψήφισαν την άθλια τροπολογία τους για τα κόκκινα δάνεια και δήλωσαν ότι δεν τρομοκρατούνται από τις αστυνομικές και κλιμακούμενες δικαστικές διώξεις σε βάρος τους.

Απαίτησαν δε να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διώξεις, να προστατευτεί νομοθετικά η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία και να γίνει βαθιά σεισάχθεια (διαγραφή) χρεών υπερχρεωμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κινητοποίησης ήταν η αναστολή επτά πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας στην Αττική.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έχουν στόχο την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και δεν τρομοκρατείται από τις διώξεις της κυβέρνησης.

Για το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας,

17/04/2019