Ο Παν. Λαφαζάνης καταγγέλλει την παράνομη και φασιστική, κατ’ εντολήν των ΗΠΑ, σύλληψη του Ασάνζ

Η βίαιη και απάνθρωπη σύλληψη του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, από την Βρετανική αστυνομία στην πρεσβεία του Ισημερινού προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού σε όλη τη δημοκρατική ανθρωπότητα.

Η σύλληψη Ασάνζ όχι μόνο έγινε με έκνομες αυθαίρετες διαδικασίες, κατ εντολήν των ΗΠΑ, την οποία εκτέλεσαν ως υπάλληλοι τους η Βρετανική κυβέρνηση και η υποτελής κυβέρνηση του Ισημερινού αλλά και μετατρέπει σε κουρελόχαρτο τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δείχνοντας ότι ο πλανήτης έχει μπει σε πολύ σκοτεινούς απολυταρχικούς χρόνους.

Αυτήν την ώρα χρειάζεται να ξεσηκωθεί ένα παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης στον Άσανζ για τις δημοκρατικές ελευθερίες και ειδικότερα για τις ελευθερίες όσων αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τους πολέμους, τις ακροδεξιές και φασιστικές πρακτικές.

Καλούμε τον ελληνικό λαό και την νεολαία να αναπτύξει ένα μεγάλο κίνημα και να ζητήσει την προστασία της ζωής του Άσανζ και την άμεση απελευθέρωση του στο πλαίσιο των δικών του αγώνων ενάντια στον ολοκληρωτισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη και την εθνική και κοινωνική μας απελευθέρωση.

Για το Γραφείο Τύπου

11/4/2019