ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Λαϊκή Ενότητα και Κίνημα κατά των πλειστηριασμών ανέστειλαν 6 πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών

 

Ελληνικές και ξένες τράπεζες, Δημόσιο και Funds με την στήριξη και ενθάρρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και της ΝΔ, που μαζί ψήφισαν την τροπολογία για την καλύτερη προστασία των τραπεζιτών και όχι των υπερχρεωμένων δανειοληπτών συνέχισαν και σήμερα, Τετάρτη, 10/04/2019, την αρπαγή λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 411 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 7 πρώτες κατοικίες, που εκπλειστηριάζονται στην Αττική.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε αγωνιστική συγκέντρωση στις 13:30 το μεσημέρι, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18, όπου είχαν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, τέσσερις πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών με επισπεύδουσες τις Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank, που πρωτοστατούν στους πλειστηριασμούς.

Σε αυτή την κινητοποίηση οι συμμετέχοντες/σες με την παρουσία και τα συνθήματά τους διαμήνυσαν για άλλη μία φορά ότι δεν εξαπατώνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ, που τυλίγουν με επικοινωνιακά χρυσόχαρτα την άθλια τροπολογία τους για τα κόκκινα δάνεια ούτε τρομοκρατούνται από τις αστυνομικές και κλιμακούμενες δικαστικές διώξεις σε βάρος τους. Επίσης, απαίτησαν να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διώξεις και να προστατευτεί νομοθετικά η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κινητοποίησης ήταν η αναστολή των δύο από τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο και έξι συνολικά στην υπόλοιπη Αττική.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έχουν στόχο την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και δεν τρομοκρατείται από τις διώξεις της κυβέρνησης.

Για το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας,

10/04/2019