ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σε μια ακραία εκδήλωση επιθετικότητας κατά της Ρωσίας και πρόκλησης που θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή ειρήνη προχώρησε αυτές τις μέρες το ΝΑΤΟ, με τη ναυτική άσκηση “SeaShield 2019”, που διεξάγεται στη Μαύρη Θάλασσα και θα ολοκληρωθεί στις 13 Απριλίου

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση του είδους της, με τη συμμετοχή 2.200 στρατιωτών και 20 στρατιωτικών πλοίων, μεταξύ των οποίων και ενός ελληνικού.

Στο πλαίσιο της άσκησης, που αποτελεί προσομοίωση πολέμου, θα εκτελεστούν “κοινές διαδικασίες μάχης” ενάντια στις “απειλές που αναδύονται» στη Μαύρη Θάλασσα, λόγω της «απαράδεκτης συμπεριφοράς” της Ρωσίας στην περιοχή, όπως είχε δηλώσει προ ημερών η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Κέι Χάτσκινσον.

Η άσκηση διεξάγεται στο πλαίσιο της επιθετικής πολιτικής κατά της Ρωσίας και ως συνέχεια της δέσμευσης των χωρών του ΝΑΤΟ για έγκριση “πακέτου μέτρων” υποστήριξης της νεοφασιστικής Ουκρανίας. Λίγο καιρό μετά την προβοκάτσια που επεδίωξαν ουκρανικές ναυτικές δυνάμεις στον πορθμό του Κερτς.

Η συμμετοχή ελληνικού πολεμικού πλοίου στην προκλητική αυτή άσκηση, καθιστά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπόλογη έναντι του ελληνικού λαού, καθώς εμπλέκει τη χώρα σε τυχοδιωκτικές περιπέτειες για τη στήριξη της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ και του νεοφασιστικού καθεστώτος του Κιέβου.

Το γραφείο τύπου

09/04/2019