Ο  ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας και υποψήφιος Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη παρέμβαση κατά την παρουσίαση της ευρωδιακήρυξης της Λαϊκής Ενότητας και του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές, σήμερα 03/04/2019 στην Αθήνα:

 

«Εμείς οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές στην Λαϊκή Ενότητα νοιώθουμε τιμή που δεν βλέπουμε την μάχη των επερχόμενων εκλογών, τόσο στην Ευρωβουλή, ως μια «ευκαιρία», αλλά ως στράτευση σε έναν αγώνα για την υπεράσπιση των αξιών μας, της ιδεολογικής μας και πολιτικής μας στάσης.

Νοιώθουμε παράλληλα, όμως, και το βάρος του καθήκοντος της Αριστεράς να κρατήσει ζωντανή την αγωνιστικότητα του λαού μας και την ελπίδα για μια νέα κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα.

Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από το εύρος και την σκληρότητα των κυρίαρχων πολιτικών, που τη μία παίρνουν τη μορφή των έκτακτων μέτρων των Μνημονίων και την άλλη τη μορφή της Ευρωζωνικής κανονικότητας.

Έχει κουραστεί από τις συνεχείς επιθέσεις στο εισόδημα και τα δικαιώματά του. Από την εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει την εξουσία πλέον να λέει στους εργαζόμενους ότι πρέπει να είστε ευχαριστημένοι για 300 ευρώ το μήνα, την ίδια ώρα που τα εργατικά θανάσιμα ατυχήματα έχουν γίνει πλέον η τραγική «κανονικότητα» για πολλούς εργαζόμενους.

Έχει κουραστεί από την υπερ-φορολόγηση, από τον φόβο της ανεργίας και της ανασφάλειας, από τις περικοπές των συντάξεων, από την υπο-χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών, της εκπαίδευσης, από τα σκάνδαλα των κομμάτων εξουσίας και την καταστροφή του περιβάλλοντος, που μπαίνει πάντα σε δεύτερη μοίρα στο όνομα της ανάπτυξης για τους λίγους και των επενδύσεων «φαρ-ουέστ».

Η Λαϊκή Ενότητα απευθύνεται στον ελληνικό λαό και του λέει ότι τίποτα δεν θα κερδηθεί χωρίς αγώνες. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε. Ένα μήνυμα αγωνιστικής ετοιμότητας για την ακύρωση των πολιτικών λιτότητας, για την εφαρμογή ενός φιλολαϊκού φιλο-εργατικού μεταβατικού προγράμματος, που θα έρχεται σε ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ και τις δομές της Ευρωζώνης.

Στη μάχη αυτή συντασσόμαστε με τη ριζοσπαστική και ανυπότακτη Αριστερά στην Ευρώπη, που αναζητά νέους, εναλλακτικούς δρόμους για την συνεργασία των λαών της Ευρώπης, πέρα από το ασφυκτικό, νεοφιλελεύθερο και ιμπεριαλιστικό πλαίσιο της ΕΕ, στη βάση της ισοτιμίας και της αλληλεγγύης.

Αυτή την Αριστερά θέλουμε να στηρίξει ο ελληνικός λαός. Την ριζοσπαστικής ανυπότακτη Αριστερά που θα αποτελέσει μια ισχυρή αντιπολίτευση στην Ευρωβουλή, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, θα αποτελεί την φωνή των κινημάτων και των αγώνων του λαού μας και την πολιτική διέξοδο στους μονόδρομους των κυρίαρχων πολιτικών.»