Δελτίο Τύπου

 

Δήλωση Στρατούλη στην παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων

Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει όλες τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις μνημονιακές μειώσεις συντάξεων.

 

Στη σημερινή παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων παραβρέθηκαν τα μέλη της ΠΓ της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης και Γιάννης Δούκας, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τους.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

«Πρέπει επιτέλους να μπει ένα οριστικό τέλος στις μειώσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφ’ άπαξ παροχών και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους και ν’ αρχίσει η αποκατάσταση των μειωμένων μέχρι και 50% συντάξεων τα χρόνια των μνημονίων, ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει για όλους τους συνταξιούχους τις δικαστικές αποφάσεις, που κρίνουν παράνομες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.

Επίσης, να τους επιστρέψει όλα τα παρανόμως παρακρατηθέντα από τις συντάξεις τους.

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να παγιδευτούν στις ανούσιες προεκλογικές κοκορομαχίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.Ένα μόνο δρόμο έχουν για να δικαιωθούν, τη συνέχιση των ενωτικών και μαζικών αγώνων τους για την υπεράσπισή και αναβάθμιση των συντάξεων τους και για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και των πολιτικών δυνάμεων που το υπηρετούν».

 

Αθήνα, 27/03/2019

Το Γραφείο Τύπου