Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Ανέστη Ταρπάγκου. Ο Ανέστης Ταρπάγκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν αγωνιστής της Αριστεράς από τα χρόνια της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Την ενεργό δράση του συνέχισε στη Γαλλία, όπου σπούδασε τυπογράφος – μηχανικός, από τον Μάη του ’68 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ο Ανέστης Ταρπάγκος, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη και έχοντας κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο μαρξιστικής θεωρητικής συγκρότησης, υπήρξε ένας από τους πλέον σημαντικούς μελετητές των διαδικασιών της ταξικής πάλης. Παράλληλα, ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα, έχοντας υποστεί συχνές διώξεις από το κατασκευαστικό κεφάλαιο και έχοντας απολυθεί εκδικητικά για τους αγώνες του πολλές φορές, παρά την καθολική αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των ικανοτήτων του στην επιστημονική – τεχνική εργασία του.

Ο Ανέστης ταρπάκος ήταν αρχικά ενταγμένος στο ΚΚΕ εσωτερικού και στη συνέχεια στο ΚΚΕ Εσωτερικού/Ανανεωτική Αριστερά. Μετέπεια, υπήρξε στέλεχος επί χρόνια του ΝΑΡ και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το 2015 συμμετείχε στη Λαϊκή Ενότητα.

Η ηγεσία και τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια του Ανέστη Ταρπάγκου στην οικογένεια και στους οικείους του. Οι αγώνες και η δράση του θα αποτελούν «φάρο» για τους συλλογικούς, κοινωνικούς, λαϊκούς αγώνες.

Η κηδεία του Ανέστη Ταρπάγκου θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, στις 11.30 π.μ., στον ναό της Αναστάσεως, στη Θέρμη.