ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δυναμική παρέμβαση ΛΑΕ στις τράπεζες ενάντια στους πλειστηριασμούς – 3 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ανεστάλησαν»

 

Παν. Λαφαζάνης: Ο 56-χρονος δεν αυτοκτόνησε. Δολοφονήθηκε. Δολοφονήθηκε από κυβέρνηση και τράπεζες που προχωρούν σε άδικους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Παν. Λαφαζάνης: Η συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών για την αρπαγή κατοικιών είναι ένα συμβόλαιο θανάτου και μαζικής εξαθλίωσης συμπολιτών μας

 

Η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας τους αγώνες της για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη, 13/03/2019, δυναμική παρέμβαση στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς), που είναι κατά κύριο λόγο επισπεύδουσες σε χιλιάδες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Κοραή, μπροστά στα υποκαταστήματα των 4 συστημικών τραπεζών, που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι συγκεντρωμένοι με την παρουσία και τα συνθήματα τους κατάγγειλαν την κυβέρνησηΤσίπρα ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο, που προετοιμάζει μαζί με τους «θεσμούς» και τους τραπεζίτες για τα κόκκινα δάνεια, ουσιαστικά θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Επίσης, απαίτησαν να σταματήσουν οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, να προστατευτεί νομοθετικά η πρώτη κατοικία και να προωθηθεί ευρεία σεισάχθεια (διαγραφή) χρεών των υπερχρεωμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ της Π. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών», καθώς και η υποψήφια δήμαρχος Αθήνας Αυγή Θεοδόση.

Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 340 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 6 πρώτες κατοικίες. Κάτω από την πίεση του κινήματος αναστάλθηκαν τελικά οι 3 από τους 6 πλειστηριασμούς πρώτων λαϊκών κατοικιών.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2019, έχουν προγραμματιστεί από τις τράπεζες, τα FUNDS και το μνημονιακό κράτος 76.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, υπερχρεωμένων φτωχών λαϊκών νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επαγγελματιών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων. Με αυτή την έννοια η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί ακόμα ένα κρίκο της αλυσίδας των κινητοποιήσεων, που έχουν προγραμματίσει για το 2019 η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών για να αποτρέψουν το νέο κύκλο λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης που έδωσε το παρών στην διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών έκανε την παρακάτω δήλωση.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Παν. Λαφαζάνης: Ο 56-χρονος δεν αυτοκτόνησε. Δολοφονήθηκε. Δολοφονήθηκε από κυβέρνηση και τράπεζες που προχωρούν σε άδικους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Παν. Λαφαζάνης: Η συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών για την αρπαγή κατοικιών είναι ένα συμβόλαιο θανάτου και μαζικής εξαθλίωσης συμπολιτών μας

Ο 56χρονος στα Ίσθμια δεν αυτοκτόνησε.

Δολοφονήθηκε.

Δολοφονήθηκε από Κυβέρνηση και τράπεζες που προχωρούν σε άπονους και άδικους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Όταν πάρεις το σπίτι ενός πολίτη, ενός οικογενειάρχη είναι σαν να τον σπρώχνεις στον θάνατο.

Πόσοι άραγε συμπολίτες μας έχουν χαθεί εξαιτίας του Μινώταυρου των πλειστηριασμών;

Πόσοι άραγε θα χαθούν ακόμα;

Πόσοι άραγε θα συνεχίσουν να ζουν μέσα στην δυστυχία, τον πόνο και την εξαθλίωση;

Η συμφωνία κυβέρνησης και τραπεζών δεν είναι συμφωνία προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά μια συμφωνία ακόμα μαζικότερης αρπαγής σπιτιών.

Είναι ένα συμβόλαιο θανάτου και μαζικής εξαθλίωσης, το οποίο οι “θεσμοί” θέλουν να το κάνουν χειρότερο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών. Είναι ένας αγώνας δίκαιος, είναι ένας αγώνας που σώζει ζωές.

Το βίντεο των δηλώσεων εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=VRDNVWEEkOg

Το γραφείο τύπου

13/03/2019