Ενδιαφέρουσα συνάντηση του πρέσβη της Ρωσίας με Λαφαζάνη, Ήσυχο, Βαλαβάνη

Παν. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη στις νεοψυχροπολεμικές πολιτικές των ΗΠΑ και των τοποτηρητών «γκαουλάϊτερ» τύπου Πάιατ

Παν. Λαφαζάνης: Μέγα αίτημα των καιρών για την ασφάλεια της χώρας μας, για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μια νέα αναβαθμισμένη και προωθημένη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέϊ Μασλόφ συνοδευόμενος από συνεργάτες του είχε συνάντηση και παρέθεσε γεύμα στο ιστορικό κτίριο της Ρώσικης πρεσβείας, επί της Ηρώδου Αττικού, στον Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε και στους Κώστα Ήσυχο και Νάντια Βαλαβάνη.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων και τις εξελίξεις στην περιοχή μας, ενώ Λαφαζάνης,Ήσυχος και Βαλαβάνη ενημέρωσαν την Ρωσική πλευρά για τις θέσεις και τις απόψεις της ΛΑ.Ε στα κεντρικά ζητήματα που απασχολούν την χώρα και ειδικότερα για τις θέσεις της στα εθνικά μας θέματα και για την προάσπιση της ειρήνης, της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Ο Παν. Λαφαζάνης, ο Κ. Ήσυχος και η Νάντια Βαλαβάνη τόνισαν με έμφαση την ανάγκη καλών και αναβαθμισμένων σχέσεων συνεργασίας της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Υπογράμμισαν ότι η ΛΑ.Ε θεωρεί πως η αναβάθμιση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων σε ένα προωθημένο επίπεδο αμοιβαίας επωφελούς στρατηγικής συνεργασίας αποτελεί θεμελιώδη επιλογή για την διέξοδο της χώρας μας από την κρίση, για την άσκηση μιας πραγματικά πολυδιάστατης πολιτικής διεθνών σχέσεων, για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της, για την απόκρουση και αποφυγή νεοψυχροπολεμικών εντάσεων και διαιρέσεων στον περίγυρο μας και τέλος για την ειρήνη, την εγγύηση των συνόρων και την σταθερότητα στην περιοχή.

Για το Γραφείο Τύπου
13/3/2019