ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι παραδειγματικές τιμωρίες των ενόχων για την τραγωδία στο Μάτι αποτελούν το ελάχιστο για τη δικαίωση των θυμάτων

Γνωστοποιήθηκε χθες, ημέρα Τρίτη (06/03), πως ασκούνται ποινικές διώξεις σε 20 άτομα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία στοίχισε την ζωή σε 100 ανθρώπους, έπειτα από επτά μήνες εντατικών ερευνών, τις οποίες διενήργησε η Εισαγγελία της Αθήνας.

Αποτελεί πρόκληση προς τον ελληνικό λαό και το κοινό περί δικαίου αίσθημα το γεγονός ότι η τραγική απώλεια ανθρώπινης ζωής (100 ατόμων) χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα με ελάχιστες συνέπειες ενώ το απολυτήριο της καθαρίστριας για να εργασθεί κακούργημα, που επισύρει την ποινή κάθειρξης έως και 15 χρόνια!

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός της αποποίησης οποιασδήποτε ευθύνης, αφού οι κυρίως υπεύθυνοι όχι μόνο δεν παραιτήθηκαν, ως ένδειξη ανάληψης στοιχειώδους πολιτικής ευθύνης, αλλά είναι εκ νέου υποψήφιοι, όπως η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η όλη διαχείριση του θέματος είναι μία επιπλέον ένδειξη της συνολικής σήψης του μνημονιακού πολιτικού συστήματος, βάσει του οποίου οι αθώοι και αδύναμοι πληρώνουν, ενώ οι ένοχοι και δυνατοί απαλλάσσονται.

Η Λαϊκή Ενότητα προσβλέπει στη δικαίωση των κατοίκων και των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι, μέσα από την παραδειγματική ποινική και πολιτική τιμωρία όλων των υπευθύνων αλλά και την ουσιαστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων και ελλείψεων στο Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία, τον χωροταξικό σχεδιασμό, που θα συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, και στην αποφυγή παρόμοιων τραγικών φαινομένων στον μέλλον.

Για το Γραφείο Τύπου

06/03/2019