ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκθετος για τα ψέματά του, για πολλοστή φορά, ο Αλ. Τσίπρας
Οι Βρυξέλλες του «τραβούν το αυτί» ακόμη και για τα μέτρα – «φο μπιζού» που τάζει για να εξαπατήσει προεκλογικά, ξανά, τον ελληνικό λαό

Η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε και τώρα καλείται να εφαρμόσει τις 10 εντολές της Κομισιόν για το περαιτέρω «κούρεμα» των ήδη ισχνών εισοδημάτων και του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας

Πριν καλά καλά ο πρωθυπουργός προλάβει να χαρεί για το, τάχα, δικό του «success story» και τη δήθεν «έξοδο» από τα μνημόνια, οι «φίλοι» του από τις Βρυξέλλες του «τράβηξαν το αυτί» υπενθυμίζοντας του ότι, παρά τα όσα ψέματα συνεχίζει να λέει στον ελληνικό λαό, εκείνοι είναι τα αφεντικά και οι μεταμνημονιακές υποχρεώσεις, με τις οποίες δέσμευσε ο ίδιος την χώρα μέχρι το 2060 (!) πρέπει να τηρούνται. Μέσα από τη 2η «μεταμνημονιακή» έκθεση αξιολόγησης, η Κομισιόν βάζει «φρένο» ακόμη και στα μέτρα«φο μπιζού», με τα οποία ο κ. Τσίπρας επιχειρεί προεκλογικά να εξαπατήσει, για πολλοστή φορά, το εκλογικό σώμα.

Όμως, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Έτσι, οι «δανειστές», όπως έκαναν και με όλους τους μνημονιακούς πρωθυπουργούς, άφησαν έκθετο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος, φυσικά, δεν έβγαλε ούτε μισή λέξη σε σχέση με τον δεκάλογο που του έθεσαν ως δεδομένο οι Βρυξέλλες. Προφανώς, ακόμη δεν ξέρει τι έχει συμβεί, όπως δεν έκανε ότι δεν γνώριζε για τα θύματα της τραγικής πυρκαγιάς το βράδυ της τραγικής φωτιάς, στο Μάτι, της 23ης Ιουλίου 2018.

Όσο, όμως και αν ο κ. Τσίπρας, κάθε φορά που είναι τα δύσκολα και εκτίθεται ανεπανόρθωτα για τα συνεχόμενα ψεύδη του απέναντι στον λαό, κάνει ότι «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει», οι 10 εντολές των Βρυξελλών είναι δεδομένες και η ελληνική κοινωνία θα τις υποστεί, δεδομένης της υπογραφής που έχει βάλει ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ στην κυβέρνηση του.

Η Κομισιόν βάζει ως δεδομένα, τα εξής:

  1. Εάν επιστραφούν αναδρομικά από τις παράνομες περικοπές στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους, θα πρέπει να «κοπούν» αντίστοιχα χρήματα από τους υφιστάμενους μισθούς και τις συντάξεις.
  2. Βάζουν «βέτο» στις 120 δόσεις για όλους.
  3. Ζητούν να καταργηθεί ο νόμος Κατσέλη και οι αδύναμοι οικονομικά οφειλέτες, με τα «κόκκινα δάνεια» να αφεθούν στα νύχια των «κορακιών» – funds.
  4. Ζητούν περισσότερους πλειστηριασμούς για τον περιορισμό των «κόκκινων» δανείων.
  5. Ζητούν να ξεπουληθούν ούτε για ένα «κομμάτι ψωμί» οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, όπως… η κυβέρνηση Τσίπρα έχει δεσμευτεί..
  6. Λένε «ΟΧΙ» στις προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο και στην χορήγηση αυξήσεων στους εργαζομένους, μετά από μια δεκαετία, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι περισσότεροι εξ αυτών είτε έμειναν άνεργοι, είτε έχασαν τουλάχιστον το μισό εισόδημα τους, στην καλύτερη περίπτωση.
  7. Δίνουν «κίτρινη κάρτα» στην κυβέρνηση Τσίπρα που δεν στελέχωσε την ΑΑΔΕ.
  8. Βάζουν ως δεδομένο ότι η Ελλάδα μέχρι και το 2022 θα πρέπει, συρρικνώνοντας περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο της πλειονότητας των πολιτών, να «πιάνει» τα εξωφρενικά πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ.
  9. Θεωρούν δεδομένο ότι το 2020 το αφορολόγητο θα μειωθεί, «κουρεύοντας» ακόμη περισσότερο τα ισχνά εισοδήματα των μη εχόντων και των αδύναμων οικονομικά.
  10. Διατάζουν την περαιτέρω αύξηση των αντικειμενικών αξιών το καλοκαίρι.

Παρά τις υπερφίαλες διακηρύξεις του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας, η Ελλάδα –όχι μόνο απλά παραμένει σε καθεστώς επιτροπείας και ελέγχου αλλά– υποχρεώνεται αφενός στην υλοποίηση ήδη ψηφισμένων δεσμεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έναντι των δανειστών και αφετέρου για οποιοδήποτε «ψίχουλο», που η κυβέρνηση «πλασάρει» ως φιλολαϊκό μέτρο, να δίνει λόγο και να παίρνει την άδεια των δανειστών.

Θαυμάστε την έξοδο από τη μνημόνια και το τέλος των προγραμμάτων που διακήρυσσει η κυβέρνηση!

Στο ίδιο μήκος κύματος, φυσικά, βρίσκονται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, νομίζοντας πως ο ελληνικός λαός τρέφεται με λησμονοβότανο και δεν θυμάται πως και αυτοί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, την ίδια ώρα, μάλιστα, που υπόσχονται, προεκλογικά, μέτρα και ελαφρύνσεις, που δεν μπορούν να εφαρμοσθούν, βάσει των όσων έχουν ψηφίσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Θαυμάστε την ειλικρίνεια και το «διαφορετικό» πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει την αλήθεια, γίνεται μάρτυρας της πραγματικότητας και δεν πρέπει να καταστεί αιχμάλωτος, σε ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς και οι δύο είναι αδιαμφισβήτητοι εντολοδόχοι – εκτελεστές της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων.

Μόνο η ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων και η ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας, που εκφράζει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, σε συνδυασμό με καθημερινούς αγώνες για τα προβλήματα των πολιτών, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία ελπιδοφόρα πορεία για τον λαό και τον τόπο.

Για το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

28/02/2019