Ο σύντροφος Θύμιος Χαβέλαςσυντονιστής της Π.Ε.Νίκαιας , μέλος της Νομαρχιακής Πειραιά της  Λαϊκής Ενότητας και μέλος τουΣυντονιστικού της δημοτικής κίνησης Κόντρα στο ρεύμα έφυγε από  κοντά μας.

Έδωσε τη μάχη παλικαρίσια, όπως παλικάρι ήταν πάντα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο σύντροφος Θύμιος διακρίνονταν για το ήθος του, τηνσυνέπεια του ,την ανιδιοτελή προσφορά του, την αταλάντευτη πίστη του στα ιδανικά της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς .

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1958  από καπνεργάτες γονείς ,που βρήκαν απάγκιο στις φιλόξενες γειτονιές της Νίκαιας, όταν ο Θύμιος ήταν ακόμηπαιδί .Από τα εφηβικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ Κοκκινιάς ,ακολουθώντας τα βήματα του αγωνιστή πατέρα του. Στα πρώταχρόνια της μεταπολίτευσης διακρίθηκε για την αγωνιστική του δράση ,μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ .

Στη συνέχεια υπήρξε μέλος του Συνασπισμού και του Σύριζα στη Νίκαια και διετέλεσε πολλά χρόνια γραμματέας της τοπικής οργάνωσης.

Ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ενότητας ,πρωτοστάτησε για την συγκρότηση της τοπικής οργάνωσης της ΛΑΕ.

Απόφοιτος των ΤΕΙ ,εργάστηκε επί τριάντα χρόνια στον δημόσιο τομέα (ΟΠΕΚΕΠΕ). Παράλληλα συμμετείχε και στο συνδικαλιστικό κίνημα στονδημοσιοϋπαλληλικό χώρο .

Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει πίσω του ο σ. Θύμιος  ,για τους συντρόφους , τους φίλους ,τους συναγωνιστές του. Θα μας λείπει από τις μάχες που έρχονται.

Στους αγαπημένους του η ΛΑΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια.

Η πολιτική κηδεία του Θύμιου Χαβέλα θα γίνει την Τετάρτη 27/2, στις 4 μ.μ., στο Γ’ Νεκροταφείο.

Ν.Ε. Πειραιά  και Πολιτικό Συμβούλιο  της Λαϊκής Ενότητας