του Σαράντου Θ. Θεοδωρόπουλου

 

Βρισκόμαστε και πάλι ενώπιον μιας τρομοκρατικής, μεθοδευμένης πολιτικής δίωξης κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των αγωνιστών του κινήματος Αποστόλη Μπούρα και Μαρίας Αφοξενίδου , για την παρουσία τους στη διαμαρτυρία της 27-11-1968 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Θυμάστε ότι την ημέρα εκείνη η διαμαρτυρία καταπνίγηκε από τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά στον κλειστό χώρο του Ειρηνοδικείου Αθηνών, οπότε κινδύνεψε η ζωή του πρώην δημάρχου Καισαριανής Θανάση Μπαρτζώκα. Γνωρίζετε ότι έχουν κατατεθεί και μηνύσεις για σοβαρά κακουργήματα μεταξύ των οποίων για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Είναι καινούργιες διώξεις. Σε λίγο θα ανοίξουν δικογραφία για κάθε διαδήλωση . Θα εμπλέξουν όλα τα στελέχη μας
Δυστυχώς, αντί να διερευνώνται αυτή η περίπτωση όπως και η ανακεφαλαίωση των Τραπεζών, ή η μήνυση για τους παράνομιυς ηλεκτρονικούς πληστειριασμούς επιλέγονται μέθοδοι Τρουχίλο και Στυλιανού Παττακού για να μας πτοήσουν.

Δεν πτοούμεθα από τους γραφικούς διώκτες μας.

Δεν τρομοκρατούμαστε. Αυτοί να φοβούνται. Γιατί οι Λαοί δεν ξεχνούν, ούτε ποιος στέκεται πλάι του, ούτε ποιος προσπαθεί να βλάψει όποιον στέκεται πλάι του και τιμωρούν .

Ζητάμε την ταχύτατη διεκπεραίωση των υποθέσεων ώστε οι αβάσιμες αυτές κατηγορίες να καταρρεύσουν στο Ακροατήριο.
Θεωρώ τιμή μου που στην υπόθεση αυτή συνεργάζομαι με τη συνάδελφο κυρία Μαριάνα Τσίχλη που θα είναι και η υποψηφία Περιφερειάρχης Αττικής της Λαϊκής Ενότητας και θέλω να υπογραμμίσω την παρουσία του Ευρωβουλευτή μας Νίκου Χουντή που έχει δημιουργήσει για τις δίωξεις αυτές ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σαράντος Θ. Θεοδωρόπουλος
Δικηγόρος