Π. Λαφαζάνης: Πολιτική ατιμία και νόθευση των εκλογών οι εκκρεμείς σε βάρος μου πολιτικές διώξεις

Η Δικαιοσύνη με την τρίχρονη (!) καθυστέρηση διερεύνησης της μήνυσης της ΛΑ.Ε για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, κάνει πλάτες στις Τράπεζες και την κυβέρνηση

Η Δικαιοσύνη πάει να επιβεβαιωθεί ως θεραπαινίδα ενός διεφθαρμένου καθεστώτος και της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας που το διαχειρίζεται

Ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε συνοδευόμενος από τους δικηγόρους Σαράντο Θεοδωρόπουλο και Κυριάκο Μακαρόνα συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης έθεσε στην κ. Ξ. Δημητρίου δύο μείζονα θέματα για την πολιτική μας ζωή και τη Δημοκρατία που αφορούν τις εκκρεμείς πολιτικές διώξεις σε βάτος του για την δράση εναντίον των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας καθώς και την τριετή καθυστέρηση στη διερεύνηση της μήνυσης της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης.

Μετά τη συνάντηση, ο Παναγ. Λαφαζάνης έκανε στους δημοσιογράφους τις παρακάτω δηλώσεις:

«Δυστυχώς η δικαιοσύνη με πολλές από τις πράξεις της και την απραξία της σε άλλες περιπτώσεις, πάει να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες σε βάρος της ως θεραπαινίδα ενός παρακμιακού και διεφθαρμένου καθεστώτος και της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας.

Τόνισα στην κ. Ξένη Δημητρίου ότι αποτελούν μεγάλη πολιτική ατιμία οι εις βάρος μου διώξεις με τέσσερις απαράδεκτες δικογραφίες κατασκευασμένες στα άδυτα του Μαξίμου και από ένα αμαρτωλό και τρισάθλιο εμφυλιακού τύπου Τμήμα της Ασφάλειας για «την Προστασία του Κράτος και του Πολιτεύματος».

Τόνισα ιδιαίτερα ότι η εκκρεμότητα σε προεκλογική περίοδο αυτών των δικογραφιών με κατηγορίες σε βάρος μου που πιάνουν τον μισό ποινικό κώδικα, αποτελεί διάκριση σε βάρος της ΛΑ.Ε και νόθευση της εκλογικής διαδικασίας.

Αποτελεί αντιδημοκρατική εκτροπή να πάμε σε εκλογές με υπόδικο για πολιτικούς λόγους και με πολιτική σκοπιμότητα τον επικεφαλής ενός δημοκρατικού πολιτικού κόμματος, άλλους αγωνιστές του κόμματος και του κινήματος.

Ζήτησα από την Ξ. Δημητρίου ή να θέσει η Εισαγγελία άμεσα στο αρχείο τις δικογραφίες σε βάρος μου, ζητώντας μου συγγνώμη για το περιεχόμενο τους ή να πάμε εδώ και τώρα τις υποθέσεις να ξεκαθαριστούν στο ακροατήριο. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η κ. Ξένη Δημητρίου αναγνώρισε το εύλογο του αιτήματος μου και είπε ότι πράγματι οι υποθέσεις αυτές πρέπει να ξεκαθαριστούν με εκείνο ή τον άλλο τρόπο πριν τις εκλογές. Από την πλευρά μου τόνισα ότι σκοπεύω πολύ σύντομα να επανέλθω εφ’ όσον δεν υπάρξει θετική εξέλιξη.

Από την άλλη πλευρά τόνισα στην κ. Ξ. Δημητρίου πως είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό να εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια καταχωνιασμένη η μήνυση της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το οποίο κόστισε στο ελληνικό δημόσιο την απώλεια 40 δις.

Υπογράμμισα ότι αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση οφείλεται δυστυχώς στην έλλειψη βούλησης της Δικαιοσύνης να θίξει τα ληστρικά συμφέροντα των τραπεζών και υψηλά ιστάμενους κρατικούς και κυβερνητικούς παράγοντες που είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στο σκάνδαλο.

Ζήτησα από την κ. Ξένη Δημητρίου να προχωρήσει η Δικαιοσύνη τάχιστα, πριν την επικείμενη τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση, στην διερεύνηση του σκανδάλου της τρίτης και τόνισα ότι στις αμέσως επόμενες μέρες θα αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες προς τους αρμόδιους εισαγγελείς για την κρίσιμη αυτή εθνική υπόθεση».

Για το Γραφείο Τύπου

18/2/2019