Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής μαζί με εκπρόσωπο του τμήματος Υγείας του κόμματος επισκέφτηκαν το ΚΕΕΛΠΝΟ όπου και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κο Θεόφιλο Ρόζενπμεργκ και το επιστημονικό προσωπικό με σκοπό την ενημέρωση της πορείας της επιδημικής έξαρσης της γρίπης.

Τόσο από τον Πρόεδρο όσο και από το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε αναλυτική ενημέρωση της πορείας της γρίπης , παρουσιάστηκαν αναλυτικά στατιστικά δεδομένα, όπως ο αριθμός θανάτων, και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Μετά την συνάντηση ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής δήλωσε:

“Εκ του αποτελέσματος προκύπτει οτι στην Ελλάδα παρατηρήθηκε για άλλη μια φορά αυξημένο ποσοστό νοσηλευόμενων ασθενών εξαιτίας επιπλοκών απο την εποχιακή γρίπη και αυξημένο ποσοστό θανάτων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι χρόνιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας, η ελλιπής ενημέρωση του κοινού,ο χαμηλός βαθμός εμβολιασμού του πληθυσμού ακόμα και των επαγγελματιών της υγείας, φέρνει δυστυχώς την Ελλάδα να κράτα μαζί με την Βουλγαρία και την Ρουμανία τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στα θύματα απο την εποχιακή γρίπη.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από έγκυρη και συστηματική καμππάνια υπέρ του αντιγριπικού εμβολιασμού που είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο μέτρο πρόληψης. Είναι απαραίτητη η έγκυρη προμήθεια επαρκούς αριθμού αντιικών εμβολίων , διαγνωστικών τεστ γρίπης και αντιικών φαρμάκων για το σύνολο του πληθυσμού.

Τα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή χρήση, αλλά χρειάζονται υπεύθυνη πολιτική και επιστημονική αντιμετώπιση σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα”.

Το Γραφείο Τύπου

15.2.2019