Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση ΛΑ.Ε. –  “1-1-4” – Σχέδιο Β’ σε συνεργασία GUE

«Τα κίτρινα γιλέκα της Γαλλίας και η απάντηση των λαών στην λιτότητα και τον αυταρχισμό της Ε.Ε.»

Θα μιλήσει ο Φιλίπ Ζυραβέρ στέλεχος των Κίτρινων Γιλέκων και υπεύθυνος εργατικού τομέα της «Ανυπότακτης Γαλλίας».

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 1-1-4 και το ΣΧΕΔΙΟ Β συνδιοργανώνουν σε συνεργασία με την GUE μεγάλη πολιτική εκδήλωση, την Παρασκευή 15/02/2019 στις 18:30, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) με θέμα:

«Κίτρινα γιλέκα: Η απάντηση των κινημάτων στην λιτότητα και τον αυταρχισμό της ΕΕ.»

Κεντρικός Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Φιλίπ Ζυραβέρ, -Εκπρόσωπος «Κίτρινων Γιλέκων», – Πρώην συνδικαλιστής της CGT Σιδηροδρομικών- Υπεύθυνος εργατικού τομέα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν – Λυκ Μελανσόν.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, ενώ θα παρέμβουν :

Νίκος Χουντής ευρωβουλευτής  ΛΑ.Ε.

Λεωνίδας Βατικιώτης , Οικονομολόγος

Θανάσης Γούναρης, Εκπαιδευτικός, συντονιστής Δ.Ε κόμματος Πειρατών

Κώστας Παπουλής πολιτικός μηχανικός – περιφερειολόγος, Σχέδιο Β’

Δημήτρης Σαραφιανός, Δικηγόρος, μέλος Π.Γ. ΛΑ.Ε

Θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι των Κινημάτων:
Αγγελική Βαϊρακταράκη

Λάμπρος Σιδεράς, Κίνημα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Ελλάδα μία τόσο σημαντική εκδήλωση, με καλεσμένο εκπρόσωπο από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, που συνεχίζει τους αγώνες του κόντρα στην βίαιη αστυνομική και κρατική καταστολή και μάλιστα συντονίζεται πλέον με το εργατικό κίνημα, όπως έδειξε η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Τρίτης στο Παρίσι, που συνδιοργάνωσαν η CGT και τα «Κίτρινα Γιλέκα», στην οποία είχε παρουσία ο Παν. Λαφαζάνης με στελέχη της ΛΑ.Ε. και συνάντηση, στο πλαίσιο της, με τον Ζαν – Λυκ Μελανσόν.

Το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» κλονίζει τον Μακρόν και την κυβέρνηση του στη Γαλλία και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος όλων των κατεστημένων οικονομικών και πολιτικών κέντρων μιας Ευρώπης, που διευθύνεται από τις ολιγαρχίες, τις αγορές και το χρηματιστικό κεφάλαιο.

Όλα τα κατεστημένα στην Ευρώπη τρέμουν την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων των «Κίτρινων Γιλέκων» στην Γαλλία, την συμπόρευση τους με το εργατικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα και την εξάπλωση, όπως έχει αρχίσει να γίνεται, ανάλογων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος του κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα» Φιλίπ Ζυραβέρ στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, θα αναπτύξει τις εμπειρίες του από το κίνημα αυτό και θα μεταφέρει ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα για τις δυνατότητες ενός λαϊκού ξεσηκωμού στην χώρα μας, για θετικές κατακτήσεις και για την τελική λαϊκή νίκη. Ότι  δηλαδή εάν ενωθεί και βγει και αυτός στους δρόμους, τότε θα κατακτήσει τις δικές του επιτυχίες και νίκες.

Καλούμε τον αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο, τον κόσμο των κινημάτων, των αγώνων και των ευαισθησιών να παρακολουθήσουν αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση – συζήτηση.

Αθήνα 7/2/2019

Το Γραφείο Τύπου