ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Χουντής: «Προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας»

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής μαζί με κλιμάκιο του κόμματος επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου και συνομίλησαν με εργαζομένους του Νοσοκομείου και συναντήθηκαν με το Σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης και των συνομιλιών διαπιστώθηκε η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο της Νίκαιας, τα τεράστια εργασιακά προβλήματα του προσωπικού και την απαράδεκτη κατάσταση νοσηλείας των ασθενών.

Διάδρομοι που έχουν μετατραπεί σε χώροι μόνιμης Νοσηλείας, ελλείψεις σε καθημερινά αναλώσιμα, ελλείψεις στην ασφάλεια του Νοσοκομείου, απουσία νέου οργανογράμματος με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του Νοσοκομείου, προβλήματα στελέχωσης με ικανό αριθμό σε πολλά τμήματα. Η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου έχει ως αποτέλεσμα η κρατική επιχορήγηση να μην επαρκεί να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες ούτε για τα αναλώσιμα και τις επείγουσες ανάγκες.

Το θέαμα των ράντζων στις ημέρες εφημερίας , απλώς αναδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.

Απαράδεκτη τόσο για τους εργαζομένους, για τις συνθήκες μέσα στις οποίες  καλούνται να λειτουργήσουν , όσο και για τους ασθενείς, για τις συνθήκες νοσηλείας τους.

 Το κλείσιμο και η υπολειτουργία των μικρών νοσοκομείων όπως και η απουσία Δομών για χρόνια περιστατικά ακόμα και τα προβλήματα του ΕΚΑΒ και οι ελλείψεις σε ασθενοφόρα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την δύσκολη κατάσταση του Νοσοκομείου.

Οι επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις και μαγκιές δεν μπορούν να κρύψουν την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου, τις μνημονιακές πολιτικές των περικοπών των δημοσίων κοινωνικών  δαπανών για τα υπερπλεονάσματα, την πολιτική και διοικητική ανεπάρκεια και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Το Γραφείο Τύπου                                                                            6.2.2019