Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση ΛΑ.Ε. –  “1-1-4” – Σχέδιο Β’

«Κίτρινα γιλέκα: Η απάντηση των κινημάτων στην λιτότητα και τον αυταρχισμό της ΕΕ.»

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 1-1-4 και το ΣΧΕΔΙΟ Β συνδιοργανώνουν μεγάλη πολιτική εκδήλωση, την Παρασκευή 15/02/2019 στις 18:30, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) με θέμα:

«Κίτρινα γιλέκα: Η απάντηση των κινημάτων στην λιτότητα και τον αυταρχισμό της ΕΕ.»

Κεντρικός Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Φιλίπ Ζυραβέρ, -Εκπρόσωπος «Κίτρινων Γιλέκων», – Πρώην συνδικαλιστής CGT Σιδηροδρομικών- Υπεύθυνος εργατικού μετώπου Ανυπότακτης Γαλλίας.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, ενώ θα παρέμβουν πολιτικά και κινηματικά στελέχη, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και θα επακολουθήσει συζήτηση.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Ελλάδα μία τόσο σημαντική εκδήλωση, με καλεσμένο εκπρόσωπο από το κίνημα των κίτρινων γιλέκων, που συνεχίζει τους αγώνες του κόντρα στην βίαιη αστυνομική και κρατική καταστολή. Ένα κίνημα, που δεν κλονίζει μόνο τον Μακρόν και την κυβέρνηση του στη Γαλλία, αλλά και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος όλων των κατεστημένων κέντρων μιας Ευρώπης, που διευθύνεται από τις ολιγαρχίες, τις αγορές και το χρηματιστικό κεφάλαιο. Όλα τα κατεστημένα στην Ευρώπη τρέμουν την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία και την εξάπλωση, όπως έχει αρχίσει να γίνεται, ανάλογων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος του κινήματος «κίτρινα γιλέκα» θα μεταφέρει στον ελληνικό λαό στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα ενότητας και ξεσηκωμού. Ότι  εάν ενωθεί και βγει και αυτός στους δρόμους, τότε θα σημειώσει τις δικές του επιτυχίες και νίκες.

Καλούμε τον κόσμο της Αριστεράς και των κινημάτων και τους προοδευτικούς πολίτες να παρακολουθήσουν αυτή την ενδιαφέρουσα εκδήλωση – συζήτηση.

Αθήνα 4/2/2019

Το Γραφείο Τύπου