Δελτίο Τύπου

Νέα νίκη της ΛΑΕ και του Κινήματος

Ανεστάλησαν 10 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και το 2019, χρονιά μέσα στη οποία προωθείται η αρπαγή  76.000 ακινήτων με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τράπεζες, κερδοσκοπικά funds και μνημονιακή κυβέρνηση, συμμετείχε σήμερα Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, έξω από συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν, για άλλη μία φορά, συγκεκριμένα αποτελέσματα. Κάτω από τις αντιδράσεις και την πολιτική πίεση, που προκάλεσε η αναγγελία τους ανεστάλησαν 10 πλειστηριασμοί πρώτων λαϊκών κατοικιών.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 10 το πρωί, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Ακαδημίας 59, όπου είχε προγραμματιστεί μεταξύ άλλων πλειστηριασμός, που αφορούσε πρώτη κατοικία, 70 τ.μ, στο Χαϊδάρι, με επισπεύδουσα την ALPHA BANK, με τιμή 1ης προσφοράς 93.000 ευρώ.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ της Π. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών». Επίσης, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου, Β. Παντελάρος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κ. Τσουκνίδας και Κ. Ασπρογέρακας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 474 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 14 πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ.

Τα ψέματα κυβέρνησης και τραπεζών για προστασία της πρώτης κατοικίας, η ίδια η πραγματικότητα τα διαψεύδει.

Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει τον αγώνα της για τη προστασία της λαϊκής περιουσίας και της πρώτης κατοικίας.

Με ψέματα δεν μας κοροϊδεύουν.

Με διώξεις δεν μας τρομοκρατούν.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

23/1/2019