ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Στηρίζουμε και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 17ης Ιανουαρίου 2019.»

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη 17/01, στις 11:00 το πρωί, έξω από τη Βουλή  και στην Θεσσαλονίκη στις 11:30 το πρωί, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η Λαϊκή Ενότητα, στηρίζει την απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να κηρύξει 24ωρη απεργία την 17η Ιανουαρίου σε όλο το δημόσιο τομέα.

Παράλληλα στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών για την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Η μαζική συμμετοχή τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των υπόλοιπων πολιτών στις συγκεντρώσεις, είναι ο μόνος τρόπος να ανατραπεί η μνημονιακή αντιλαϊκή λαίλαπα.

Η Κυβέρνηση, που έδειξε το βίαιο κατασταλτικό της πρόσωπο κατά την διάρκεια των πανεκπαιδευτικών συγκεντρώσεων των προηγούμενων ημερών, προσπαθεί να προωθήσει για ψήφιση στην Βουλή, ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο που ουσιαστικά θα αχρηστεύει τα πανεπιστημιακά πτυχία των εκπαιδευτικών και θα ακυρώνει την προϋπηρεσία τους.

Δεν θα της περάσει.

Καλούμε όλους και όλες, να συμμετάσχουν στην απεργία της 17ης Ιανουαρίου και στην απεργιακές συγκεντρώσεις, την ίδια ημέρα.

Αθήνα στις 11:00 έξω από την Βουλή.

Θεσσαλονίκη στις 11:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το Γραφείο Τύπου

16/01/2019