ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Δυναμική παρέμβαση ΛΑΕ στις τράπεζες ενάντια στους

πλειστηριασμούς. Ανεστάλησαν 15 πλειστηριασμοί.»

 

Η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας τους αγώνες της για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη, 16/01/2019, δυναμική παρέμβαση στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς), που είναι κατά κύριο λόγο επισπεύδουσες σε χιλιάδες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 14:00 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της ΚοραήΚλιμάκιο από τους συγκεντρωμένους μπήκαν και μοίρασαν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους και στους πολίτες, που περίμεναν να εξυπηρετηθούν στις ουρές στα υποκαταστήματα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ της Π. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Κάτω από την πίεση του κινήματος αναστάλθηκαν και σήμερα 15 πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών.

Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 638 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 30 πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΤΣΙΠΡΑ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2019, έχουν προγραμματιστεί από τις τράπεζες, τα FUNDS και το μνημονιακό κράτος 76.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, υπερχρεωμένων φτωχών λαϊκών νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επαγγελματιών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων. Με αυτή την έννοια η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί ακόμα ένα κρίκο της αλυσίδας των κινητοποιήσεων, που έχουν προγραμματίσει η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών για να αποτρέψουν το νέο κύκλο λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

 ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 Ο Παν. Λαφαζάνης έκανε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

«Χάρις στον αγώνα και το κίνημα 15 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ανεστάλησαν ή ακυρώθηκαν σήμερα. Η κυβέρνηση, όμως, κυνικά και αδίστακτα προχώρησε σε πάνω από 600 πλειστηριασμούς. Δυστυχώς, παρά την προπαγάνδα, η κυβέρνηση, με τη συναίνεση της ΝΔ, αντί να περιορίσει, κλιμακώνει και αυξάνει τους πλειστηριασμούς και μάλιστα πρώτης κατοικίας.

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τον εφιάλτη είναι να βγούμε όλοι, με κίτρινα ή όχι γιλέκα, στους δρόμους και να συντρίψουμε στις εκλογές τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και το συνεταιράκι του, τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη».

Το Γραφείο Τύπου

16/01/2018