ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνάντηση του Π. Λαφαζάνη και της Δ. Σπανού με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Γιάννη Δρόσο – Δέσμευση της διοίκησης της ΕΡΤ για εφαρμογή της νομοθεσίας και ισότιμη εκπροσώπηση της ΛΑΕ με τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα.»

Ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΛΑΕ Δέσποινα Σπανού, συναντήθηκαν σήμερα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Γιάννη Δρόσο, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Λευτέρη Αρβανίτη και τον Παναγιώτη Τσιούτσια, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι παρά τις συναντήσεις, που έχουν γίνει με την εκάστοτε διοίκηση της ΕΡΤ και παρά την γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η ΕΡΤ εξακολουθεί να περιορίζει μέχρι αποκλεισμού την ΛΑ.Ε. από τις ενημερωτικές – πολιτικές εκπομπές της.

Το ΕΣΡ μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Ενότητας, είχε αποφανθεί (έγγραφο 331/05-04-2017) ότι η ΛΑ.Ε. έχει τα ίδια δικαιώματα στην προβολή των θέσεων και των δραστηριοτήτων της, όπως όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα με δεδομένο το ποσοστό που έλαβε στις τελευταίες εκλογές και κυρίως με το ότι εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βάση και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παρότι το ΕΣΡ έχει αποστείλει δύο φορές έγγραφα (05/04/2017 και 04/07/2017) και είχε ζητήσει εξηγήσεις από την ΕΡΤ, η ΕΡΤ ουδέποτε απάντησε.

Η Λαϊκή Ενότητα αναγκάστηκε να αποστείλει και εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία προς την διοίκηση της ΕΡΤ (27/08/2018) απαιτώντας την συμμόρφωση προς την νομοθεσία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος δήλωσε ότι δεσμεύεται για λόγους ουσιαστικούς για την προβολή των δραστηριοτήτων και των θέσεων την ΛΑ.Ε. στην βάση των αποφάσεων του ΕΣΡ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι αναμένουμε την εφαρμογή και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της διοίκησης της ΕΡΤ και σε διαφορετική περίπτωση η ΛΑ.Ε. θα απαιτήσει την εφαρμογή της νομοθεσίας με όλα τα νόμιμα και ένδικα μέσα. 

Το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

20/12/2018