ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik

Παν. Λαφαζάνης: «Ψυχροπολεμική η δήλωση Πομπέο για τη Συμφωνία Πρεσπών. Έκθετος ο Τσίπρας».

Σε απάντηση ερωτημάτων του Sputnik, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε τα εξής:

 «Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αποκάλυψε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έγινε για τη φιλία των δυο λαών αλλά για να απομονωθεί η Ρωσία και να αποκτήσουν ηγεμονικό ρόλο στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ», σχολίασε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο Sputnik.

Τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα μειώσει την «κακόβουλη ρωσική επιρροή», σχολίασε μιλώντας στο Sputnik, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τόνισε πως «η τοποθέτηση Πομπέο είναι καθαρά ψυχροπολεμική αλλά και αποκαλυπτική των πραγματικών στόχων της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Είναι εντυπωσιακό ότι ο κ. Πομπέο μας λέει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να εξυπηρετηθούν αποκλειστικά τα συμφέροντα και οι απαράδεκτοι σχεδιασμοί των ΗΠΑ για την περικύκλωση και την απομόνωση της Ρωσίας», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως αυτές οι αποκαλύψεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ, εκθέτουν βαρύτατα εκείνους που συνομολόγησαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και ιδιαίτερα στην Ελλάδα καθώς πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η συμφωνία αυτή δεν έγινε για τη φιλία και τη συνεργασία των δυο λαών, αλλά για να αποκτήσουν οι ΗΠΑ, έναν ηγεμονικό κεντρικό ιμπεριαλιστικό ρόλο στα δυτικά Βαλκάνια και συνολικότερα στην περιοχή.

«Αυτό νομίζω ότι είναι άκρως εξοργιστικό και θα έλεγα αποσταθεροποιητικό για την περιοχή μας και μεγάλος κίνδυνος για την ειρήνη», προειδοποίησε ο ΠανΛαφαζάνης.

Απαντώντας στους αμερικανικούς ισχυρισμούς περί ρωσικής απειλής στα Βαλκάνια, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε πως η Ρωσία αναπτύσσει στην περιοχή «μια πολιτική ειρήνης φιλίας συνεργασίας και σταθερότητας».

«Η Ρωσία είναι ένα μεγάλο ανάχωμα στη βαλκανική ενάντια στον πόλεμο, στους επεκτατισμούς, στις συγκρούσεις και στην εχθρότητα ανάμεσα σε χώρες και σε λαούς. Αυτόν τον εποικοδομητικό ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή μας και ειδικά στα Βαλκάνια, εμείς τον στηρίζουμε απολύτως».

Ο κ. Λαφαζάνης είπε επίσης, ότι η Λαϊκή Ενότητα επιθυμεί και επιδιώκει τη συνεργασία με τη Ρωσία, για να αναπτυχθούν «προωθημένες αναβαθμισμένες σχέσεις στρατηγικής συνεργασίας», καθώς όπως είπε, «το θεωρούμε παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και ανάπτυξης για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Βαλκανική».

Για το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

14/12/2018