Δήλωση Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑ.Ε

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τρέμουν για την εξάπλωση ενός κινήματος τύπου «κίτρινων γιλέκων» στην Ελλάδα

Υπάρχουν κοινωνικό έδαφος και κοινωνικές διαθέσεις για τα ελληνικά κίτρινα γιλέκα

Είναι εντυπωσιακή η εκκωφαντική ένοχη σιωπή τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ για το μεγάλο κίνημα των κίτρινων γιλέκων το οποίο συγκλονίζει την Γαλλία και έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου αυταρχική αστυνομική επίθεση τρομοκράτησης και φόβου.

Τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης, γλύφτες και συνεταιράκια του «ευρωπαϊστή» Μακρόν και δεκανίκια του στην χώρα μας, δεν άκουσαν τίποτα για το αυταρχικό όργιο, τα θωρακισμένα της αστυνομίας, τις πλαστικές σφαίρες, τον χημικό πόλεμο, τους χιλιάδες τραυματίες, τις χιλιάδες προσαγωγές και συλλήψεις και την πρωτοφανή αστυνομική τρομοκρατία στην καρδιά της Ευρώπης, την Γαλλία.

Βλέπετε Τσίπρας και Μητσοτάκης με το μόνο που ασχολούνται είναι τις αποπροσανατολιστικές κοκορομαχίες και το πολιτικό θέατρο με προεκλογικά καραγκιοζιλίκια και όχι με τα μεγάλα κρίσιμα θέματα που αφορούν την επιβίωση της κοινωνίας και την δημοκρατία στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερα, είναι πολύ πιο εντυπωσιακή και αποκαλυπτική η σιωπή και στην ουσία κάλυψη που προσφέρει ο δήθεν αριστερός Αλ. Τσίπρας και η μεταλλαγμένη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στον αυταρχικό οδοστρωτήρα του φίλου και «προστάτη» τους, μεγαλοτραπεζίτη των Ρότσιλντ, εμπόρου όπλων και μεσίτη εξαγορών στην Ελλάδα, Ε. Μακρόν.

Τι να πει, όμως, ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα «κίτρινα γιλέκα» και τον αυταρχισμό Μακρόν, όταν πνίγουν και οι ίδιοι την οικονομία και την κοινωνία στην χώρα μας με την φορολεηλασία τύπου Μακρόν και όταν για να σώσουν το ευρώ και την ευρωζώνη από το χάος, όπως αποκάλυψε πρόσφατα και ο Νταϊσεμπλουμ, θυσίασαν την Ελλάδα και την καταδίκασαν σε αιώνια υποτέλεια και επιτροπεία.

Τι να πουν Τσίπρας και ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όταν το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» τινάζει εκ των πραγμάτων στον αέρα την ευρωζωνική γερμανογαλλική φυλακή του χρηματιστικού κεφαλαίου και της εξαθλίωσης, στην οποία ομνύουν οι ίδιοι ως υποτελείς του Βερολίνου και του Παρισιού.

Τι να πουν Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα οικονομικοκοινωνικά αιτήματα των «κίτρινων γιλέκων» που διεκδικούν ανθρώπινη ζωή, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και κοινωνική δικαιοσύνη, όταν οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για ακόμη πιο τραγικές καταστάσεις στην Ελλάδα και τις οποίες πάνε ματαίως να εξωραΐσουν με προεκλογικά ψίχουλα και ευτελή πελατειακή παροχολογία.

Σήμερα ότι περισσότερο τρέμει το ελληνικό φθαρμένο και παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας είναι να σηκωθεί ο λαός από τους καναπέδες και να ενωθεί σε ένα μεγάλο κίνημα των «από κάτω», το οποίο μπορεί να κερδίσει κάθε τι το δίκαιο και να ανατινάξει ένα πολιτικό σύστημα εξαχρείωσης, που έχει καταδικάσει στην οικονομική στασιμότητα, την υποτέλεια και την κοινωνική εξαθλίωση μια χώρα, ένα λαό και μια νεολαία, που έχουν τεράστιες δυνατότητες ανάταξης και προόδου.

Ένα κίνημα τύπου κίτρινων γιλέκων στην χώρα μας, με τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες μας, είναι όσο ποτέ απαραίτητο στην Ελλάδα και πολλά σημάδια δείχνουν ότι όπου να ‘ναι μπορεί να ξεσπάσει!

Για το Γραφείο Τύπου

10/12/2018