ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μεγάλο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Π. Λαφαζάνης: Στηρίζουμε τους αγώνες των ΑμεΑ για ζωή με αξιοπρέπεια

 

Χιλιάδες ΑμεΑ, μέλη των οικογενειών τους και χρονίως πάσχοντες, αλλά και δεκάδες σύλλογοι τους με τα πανό τους, συμμετείχαν σήμερα, Δευτέρα, 3 Δεκέμβρη, που είναι και η παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ, στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσε στην πλατεία Κλαυθμώνος η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) με κεντρικό σύνθημα «Τίποτα για εμάς- χωρίς εμάς».

Στη σημερινή κινητοποίηση παραβρέθηκε μεγάλη αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, που είχε θερμή υποδοχή από τους συγκεντρωμένους, με τον Π. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της και τα μέλη του Π.Σ Δ. Στρατούλη, Δ. Σπανού, Χρήστο Παπαδόπουλο και Στέφανο Σαμοΐλη.

Ο Π. Λαφαζάνης έκανε στα ΜΜΕ την εξής δήλωση:

«Η ΛΑΕ στηρίζει τους αγώνες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους και παλεύει δίπλα στο αναπηρικό κίνημα για τα δίκαια αιτήματά του.

Τιμούμε την 3η Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, με τη στήριξη και συμμετοχή μας στο σημερινό συλλαλητήριο των ΑμεΑ και στους αγώνες τους για να μην οδηγηθούν σε κοινωνική γενοκτονία από τους δανειστές και τις πολιτικές δυνάμεις, που εφαρμόζουν, ψηφίζουν ή στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές φτωχοποίησης του λαού και ταπείνωσης της χώρας.

Καλώ τα ΑμεΑ, τις οικογένειές τους και τους χρόνια πάσχοντες, τιμώντας τις καλλίτερες αγωνιστικές παραδόσεις τους, να συνεχίσουν τους αγώνες τους ενάντια στη συνέχιση των κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας σε βάρος της υγείας και της ίδιας της ζωής τους, ενάντια σε κάθε μορφής διάκριση σε βάρος τους για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των δικαιωμάτων τους και για μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια

 

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

3/12/2018