Στο πλευρό των μαθητών και των μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά που κινητοποιούνται ενάντια στην επικείμενη υποβάθμιση της δημόσιας μουσικής εκπαίδευσης, βρέθηκε σήμερα η Λαϊκή Ενότητα Πειραιά, με αντιπροσωπεία της στην οποία συμμετείχαν και οι Στάθης Λεουτσάκος, Άρης Ράκκας και Κώστας Σερεβέτας.

Ο Στάθης Λεουτσάκος, μέλος της πολιτικής γραμματείας της ΛΑ.Ε, δήλωσε:

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί των μουσικών σχολείων έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν καθώς είναι φανερό ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχειρεί να υποβαθμίσει και να συρρικνώσει την δημόσια μουσική εκπαίδευση στη χώρα, ελαστικοποιώντας και κάνοντας σκοπίμως πιο αφηρημένο το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Αποδεικνύεται ότι μοναδική στόχευση αυτής της κυβέρνησης είναι η εξοικονόμηση πόρων, για την επίτευξη των υπέρογκων υπερ-πλεονασμάτων και όχι η προώθηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Η επιλογή αυτή είναι ακόμη πιο οδυνηρή, σε μια εποχή που ο πολιτισμός, η καλλιτεχνική και μουσική παιδεία θα έπρεπε να προωθείται ως ανάχωμα απέναντι στην έξαρση του φασισμού, του ρατσισμού ,της ξενοφοβίας και του ατομισμού».

Η Λαϊκή Ενότητα κατανοεί απόλυτα τις βάσιμες ανησυχίες της εκπαιδευτικής κοινότηταςκαι θα αγωνιστεί στο πλευρό της

  • για την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 40 του σχεδίου νόμου
  • την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό
  • την ουσιαστική χρηματοδότηση σε εξοπλισμό και μουσικά όργανα
  • την διεύρυνση της δημόσιας μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα με ενίσχυσή της σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι η μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια αλλά μορφωτικό δικαίωμα και ανάγκη της λαϊκής οικογένειας και όλης της κοινωνίας.