Δήλωση του Θανάση Γούναρη ,

Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής στο
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

 

Ήρθε λοιπόν και η σειρά μου ως επικεφαλής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας να κληθώ από τη Κρατική Ασφάλεια να δώσω εξηγήσεις για τη δράση μου !!

Είναι η Δεύτερη φορά μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που  διώκεται πολιτικό πρόσωπο  και μάλιστα επικεφαλής κόμματος στη χώρα .

Είναι προφανές ότι  αυτές οι πρακτικές δηλητηριάζουν  τη πολιτική ζωή του τόπου και την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και συνιστούν πολιτική εκτροπή  .

“Είναι επίσης προφανές ότι η εξουσία στη χώρα μας επιθυμεί να εξαφανίσει  τάχιστα κάθε ίχνος αντίστασης και κάθε μικρή εστία αντίδρασης στα σχέδια της ίδιας, όσο και των δανειστών . Εκφοβίζουν τους πολίτες ώστε να μην συμμετέχουν στα κοινά, ποδοπατώντας την αλληλεγγύη και ποινικοποιώντας τον ακτιβισμό και την πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με τις διώξεις επιχειρείται και η φίμωση του Διαδικτύου με πρόσχημα τα πνευματικά δικαιώματα για τα οποία το κράτος εισπράτει προκαταβολικά και φόρο 2%   πάνω στη τιμή των ηλεκτρονικών συσκευών .

Ακόμα αντηχεί στα αυτιά μας αυτό το
“ πρέπει να μπλοκέρνουμε κατευθείαν κάθε ενοχλητική φωνή ” που ζήτησε ο Δήμαρχος Μπουτάρης από το Πρωθυπουργό  πριν λίγες εβδομάδες .

Είναι θλιβερό στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία , σε αυτή τη χώρα ,  να  ποδοπατείται τόσο βάναυσα κάθε δημοκρατικό  δικαίωμα .

Η αναφορά στη συνάθροιση 30 – 40 ατόμων που γίνεται στη κλήτευση θυμίζει έντονα το χουντικό διάταγμα της 21ης Απριλίου ” περί απαγόρευσης Δημόσιας συνάθροισης πέραν των 5 ατόμων χωρίς την άδεια της αστυνομίας ”

Είναι θλιβερή και αντιδημοκρατική αυτή η τακτική και η απάντηση πρέπει να είναι η  συσπείρωση όσων  μάχονται ακόμα για τα  δίκια αυτού του λαού  και η εντατικοποίηση των πρωτοβουλιών για μια συνολική αντίδραση που θα φέρει το λαό μας ξανά κυρίαρχο στη ζωή και στη χώρα .

Η δημοκρατία στο τέλος θα νικήσει “.