ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία και ομιλία του Παν. Λαφαζάνη στη Δράμα

Παν. Λαφαζάνης: «Επιχείρηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και κατεστημένων κέντρων για τη δημοσκοπική περιθωριοποίηση της Λαϊκής Ενότητας.»

«Η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλες τις αριστερές προοδευτικές πατριωτικές δημοκρατικές ανατρεπτικές δυνάμεις σε ένα μεγάλο μέτωπο για μια πραγματική προοδευτική αλλαγή στην χώρα».

Μεγάλη και επιτυχή περιοδεία πραγματοποίησε ο Παν. Λαφαζάνης το Σάββατο (24/11) το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι στην πόλη της Δράμας, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) Παναγιώτη Ερμίδη και άλλα τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε.

Ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής, μίλησε στη διάρκεια της περιοδείας με πλήθος πολιτών και κοινή ήταν η διαπίστωση για την θετική ανταπόκριση που έβρισκαν οι θέσεις και οι απόψεις της ΛΑ.Ε σε μια πόλη και ένα νομό, που κατέχουν τα θλιβερά πρωτεία στην ανεργία και την μετανάστευση των νέων.

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Το μεσημέρι ο Παν. Λαφαζάνης έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Δράμα, ενώ το βράδυ μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση και συζήτηση στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Ο Παν. Λαφαζάνης κατά τη συνέντευξη Τύπου και την ομιλία του, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η επιχείρηση προεκλογικών παροχών, την οποία έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό ούτε να ανακόψει την κατάρρευση της επιρροής της στην κοινωνία.

Καμμία κυβέρνηση, η οποία προκάλεσε και μάλιστα τόσο βάναυσα τον λαό και την κοινωνία, δεν διεσώθη ποτέ με την πρόσκαιρη προεκλογική παροχολογία ούτε με τις πελατειακές σχέσεις και τους ψηφοθηρικούς κομματικούς διορισμούς, που θυμίζουν τις πιο φαύλες περιόδους της χώρας.

Η απάντηση στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, φυσικά και με κανέναν τρόπο δεν είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης και μια κυβέρνηση της ΝΔ ή μια συγκυβέρνηση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ή ακόμα και ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προτείνουν όλοι και πιο ευρύτεροι κύκλοι του κατεστημένου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Αλ. Τσίπρας αντιπροσωπεύουν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος μιας Ελλάδας που ακολουθεί μια πορεία κηδεμονίας και νεοαποικιοποίησης, μιας Ελλάδας του σκληρού νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, μιας Ελλάδας της υποτέλειας που έχει παραδοθεί στην Αμερικανο-γερμανοκρατία.»

Ο Παναγ. Λαφαζάνης καυτηρίασε «τις fake δημοσκοπήσεις που πέφτουν ως βροχή το τελευταίο διάστημα, με απόσταση μερικών ωρών η καθεμία, για να στηρίξουν ένα φθαρμένο, παραδομένο, διεφθαρμένο και υποτελές πολιτικό σύστημα και να χειραγωγήσουν τους πολίτες.

Φαίνεται ότι ο πιο επικερδής και προσοδοφόρος κλάδος της ελληνικής οικονομίας έχει καταστεί ο κλάδος των διαπλεκόμενων δημοσκοπήσεων, πολύ περισσότερο που δρα ασύδοτος και χωρίς κανένα έλεγχο από ένα δημοκρατικό ανεξάρτητο όργανο, το οποίο να διαπιστώνει την αξιοπιστία και ακεραιότητά τους.

Αυτές οι δημοσκοπήσεις, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, δείχνουν με τον τρόπο τους, ποια είναι η απειλή για το σημερινό σύστημα και ποια είναι η πραγματικά αντίπαλος δύναμη. Αυτή είναι η Λαϊκή Ενότητα, για αυτό κιόλας οι δημοσκοπήσεις του συστήματος επιχειρούν να την περιθωριοποιήσουν με ένα αληθινά γελοίο και απροσχημάτιστο τρόπο.

Είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως των κατεστημένων κέντρων και της Γερμανοαμερικανοκρατίας στην χώρα να εμφανίσουν ένα πεντακομματικό σύστημα, με κυρίαρχο ρόλο στα δύο συστημικά κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό ακριβώς, επιχειρείται το «θάψιμο» της Λαϊκής Ενότητας, διότι πέραν των άλλων, η είσοδός της στη Βουλή με μια δυναμική επιρροή στον ελληνικό λαό, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στον ΣΥΡΙΖΑ και θα ανακόψει μετά βεβαιότητος κάθε προσδοκία της ΝΔ για αυτοδυναμία.

Τα σχέδια των κατεστημένων κέντρων σε βάρος της Λαϊκής Ενότητας δεν πρόκειται να περάσουν», υπογράμμισε ο Παν. Λαφαζάνης και τόνισε ότι «η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη δύναμη στον αντισυστημικό χώρο, η οποία διαθέτει ρεαλιστικό εναλλακτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα για τη στήριξη του κόσμου της μισθωτής εργασίας, για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, για την στήριξη του επαγγελματοβιοτεχνικού και εμπορικού κόσμου απέναντι στην χρεοδουλεία και την επέλαση των πολυεθνικών, για την στήριξη των αγροτών, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τη γη τους, για την υποστήριξη της νεολαίας και την ανακοπή του μεταναστευτικού κύματος των νέων μας σε αναζήτηση εργασίας, για την στήριξη των συνταξιούχων για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συντάξεις, για την στήριξη της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας από τους πλειστηριασμούς, για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, της απασχόλησης, της ανάπτυξης και του κοινωνικού μετασχηματισμού.

Η Λαϊκή Ενότητα, επίσης, είναι η μόνη δύναμη που διαθέτει ενωτική μετωπική πολιτική, η οποία απευθύνεται σε όλες τις αριστερές ριζοσπαστικές προοδευτικές πατριωτικές και δημοκρατικές αντισυστημικές δυνάμεις για ένα μεγάλο μέτωπο ριζοσπαστικής ανατροπής και για μία Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, χωρίς αμερικανοκρατία, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, για μια Ελλάδα πραγματικά δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη, με τον λαό της κυρίαρχο και συμμέτοχο στις αποφάσεις και την πορεία του τόπου.»

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 25/11/2018