ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κλιμάκιο της ΛΑΕ στην μεγάλη και ενωτική συγκέντρωση – πορεία συνταξιούχων. Δηλώσεις Δ. Στρατούλη

Με συνθήματα όπως «Ούτε αναβολή, ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί»«Τα δώρα και η άδεια είναι πληρωμένα, φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα», «με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση»  και «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» πολλές χιλιάδες συνταξιούχοι από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και νησιά πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη, 20 Νοέμβρη, κατά αρχή ενωτική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και εν συνεχεία μαζική και μαχητική πορεία στη Βουλή.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από το κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, Ομοσπονδία συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν αντιπροσωπεία της ΛΑΕ από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Γιάννη Δούκα, Δέσποινα Σπανού, Χρήστο Παπαδέα, Δημήτρη Στρατούλη.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ έκανε την εξής δήλωση:

«Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την σημερινή ενωτική και μαζική συγκέντρωση και πορεία όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων, καθώς και τη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωσή τους στις 15 Δεκέμβρη.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, αγωνίζεται:

  • Για να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα οι μειώσεις συντάξεων και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους.
  • Για να γίνει αποκατάσταση των μνημονιακών απωλειών στις συντάξεις, ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Για την εφαρμογή για όλους τους συνταξιούχους των δικαστικών αποφάσεων, που κρίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Για την επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων από τους συνταξιούχους.

Επιπλέον, για την επαναφορά του δημόσιου – καθολικού – αναδιανεμητικού, αλληλέγγυου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ανακεφαλαιοποίησή της με δημόσιους πόρους, για την αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών της από τις τράπεζες, τις κυβερνήσεις και την άρχουσα τάξη της χώρας μας.»

 

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

20/11/2018