Δήλωση Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση από την ίδια την Συμφωνία η στάση της πλειοψηφίας της Ιεραρχίας

Σε αδιέξοδο και αντιδραστικό ρόλο η ΝΔ

«Όσο περνάει ο καιρός τόσο γίνεται πιο εμφανές ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με συμφωνία ιστορικού χαρακτήρα, όπως κατ’ αρχήν διατυμπάνισαν οι δυο πλευρές αλλά αντιθέτως αποτελεί μια συμφωνία παρασκηνίου, συναλλαγής και ευτελούς ιστορικής εξαπάτησης.

Σήμερα δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με τον δημοκρατικό, επιβεβλημένο και αναγκαίο χωρισμό Εκκλησίας και κράτους αλλά και δεν κάνει το παραμικρό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση, παρά τα περί του αντιθέτου ψευδωνύμως λεγόμενα.

Ίσα – ίσα που η συμφωνία αυτή επιχειρεί να κατοχυρώσει και να ενισχύσει, με την σφραγίδα, τάχα, της «Αριστεράς», τον εξουσιαστικό πολιτικό ρόλο της ιεραρχίας της Εκκλησίας και το κυριότερο να ενισχύσει σκανδαλωδώς τα οικονομικά προνόμια της τελευταίας, σε βαθμό που να επισύρεται κατά του πρωθυπουργού το βαρύτατο αδίκημα της απιστίας.

Από εκεί και πέρα, όμως, οι σφοδρές επιθέσεις κατά της συμφωνίας από την πλειοψηφία της Ιεραρχίας, πλην ίσως φωτεινών εξαιρέσεων, οι οποίες χρησιμοποιούν ως πρόσχημα και μόνο τα συμφέροντα του κατώτερου κλήρου, απέναντι στο οποίον η πλειονότητα των μητροπολιτών συμπεριφέρεται ως οι απλοί παπάδες να τελούν σε καθεστώς δουλοπαροικίας, δεν έχουν κανένα δημοκρατικό υπόβαθρο και κινούνται σε άκρως αντιδραστική και σκοταδιστική κατεύθυνση.

Η πλειοψηφία, δυστυχώς, της Ιεραρχίας αξιοποιεί την κάκιστη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου και τα νέα προνόμια που αυτή προσφέρει σε όφελος των Ιεραρχών, για να διεκδικήσει και να επιβάλλει απόλυτα ένα ακόμα πιο επικυρίαρχο δεσποτικό ρόλο επί της πολιτικής και της πορείας της χώρας ως βαθύ κράτος εν κράτει.

Δυστυχώς, αυτόν τον αντιδραστικό ρόλο, δίπλα στην κυβέρνηση Τσίπρα, παίζει και η ΝΔ, μαζί με τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης, σε ένα μακάβριο παιχνίδι σε βάρος της δημοκρατίας και οποιασδήποτε προόδου στην χώρα.

Η μόνη λύση, η οποία σήμερα γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ και εξυπηρετεί πλήρως την ελληνική πολιτεία, τις καλύτερες παραδόσεις της ιστορικής διαδρομής της χώρας αλλά και αυθεντικά συμφέροντα μιας δημοκρατικής Εκκλησίας στο σύνολο της, είναι ο δημοκρατικός και πλήρης διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους

Το Γραφείο Τύπου

18/11/2018