ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Βαρύς ο φόρος αίματος για ένα μεροκάματο του τρόμου

Δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από το τελευταίο εργατικό ατύχημα και άλλα δυο θανατηφόρα ατυχήματα προστέθηκαν στην μακριά λίστα του θανάτου και  θυσίας αίματος για ένα μεροκάματο.

Στην εποχή των μνημονίων τα «μεροκάματα του τρόμου» ειδικά σε κάποιους κλάδους έχουν γίνει κανόνας.

Αυτό συνέβη με τον διανομέα Λάζαρο στην Θεσσαλονίκη, που έχασε την μάχη με τη ζωή μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, λόγω εντατικοποίησης της εργασίας.

Το ίδιο συνέβη και με τον οδηγό απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου που βρήκε τραγικό θάνατο λόγω σύγκρουσης του απορριμματοφόρου με άλλο βαρύ όχημα.

Και στους δυο αυτούς κλάδους δηλαδή στους διανομείς (ντελιβεράδες) αλλά και στους εργαζόμενους των δήμων,  τα εργατικά ατυχήματα και μάλιστα τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, έχουν γίνει σχεδόν καθημερινή υπόθεση.

Η κυβέρνηση δια της κας. Αχτσιόγλου, παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου, παρακολουθεί με προκλητική αδιαφορία τον βαρύ φόρο αίματος, χωρίς να αλλάζει την νομοθεσία όπως απαιτείται, να λαμβάνει μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και να διερευνά τα αίτια και να επιβάλει τις νόμιμες κυρώσεις σ’ αυτούς που έχουν ευθύνες για τα εργατικά ατυχήματα.

Η Λαϊκή Ενότητα  καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, που κοστίζουν αίμα.

Απαιτεί τη λήψη μέτρων.

Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους φίλους των εργαζομένων, που έχασαν τη ζωή τους.

 

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

16/11/2018